Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Абсолютно всеки един от феновете на бойните изкуства по този свят с нетърпение очаква предстоящия бой между легендарния боксьор Флойд Мейуедър и звездата в ММА битките Конър Макгрегър.

Двамата са най-добрите в своите спортове и сблъсъкът им малко прилича на холивудската измислица "Пришелецът срещу Хищника" - две уникално смъртоносни чудовища, които в крайна сметка решават да премерят сили.

Шоуто ще е наистина бляскаво, билетите отдавна свършиха, телевизионните права са разпродадени отпреди месеци. Очаква се мачът да генерира приходи от над 500 млн. долара, а главните действащи лица обещават зрелище, което ще надмине по бруталност гладиаторските битки от Древния Рим.

Само дето в последните дни в публичното пространство се завърта един друг важен въпрос. Специалистите в бойните изкуства настойчиво питат дали сблъсъкът Мейуедър-Макгрегър не е един добре режисиран цирк, без никакви спортни качества. Все повече хора са убедени, че непобеденият в 49 професионални боксови срещи Флойд Мейуедър просто ще си поиграе на котка и мишка с врага, преди да го просне на земята. Всички факти и букмейкъри са на негова страна.

Най-важната подробност от сблъсъка на 26 август е, че ММА боецът Конър Макгрегър няма да има право да използва смъртоносните си крака.

Вкара ли кик в главата на съперника,

ирландецът ще се прости с почти целия си хонорар. Той сам си призна, че има подобна коварна клауза в договора и ще бъде половин боец на ринга. Остава му нелеката задача да пребие с юмруците си американския си опонент. Само дето последният цял живот е тренирал точно бой с ръцете и едва ли ще даде шанс на Макгрегър да пласира и един точен удар в лицето му.

"Разликата между двамата е от земята до небето. Флойд сигурно е направил поне милион тренировъчни движения с ръцете си, докато Конър е тренирал поне двойно по-малко юмруците си, за да има възможност да изглади до съвършенство шутовете в главата на съперниците си", категоричен е боксовият коментатор Анди Пърсимъл. Повечето разбирачи са на неговото мнение. Според тях Макгрегър е страхотен за битките, в които участваш с всички крайници и са ти позволени почти

всички мръсни номера,

без душенето и ударите в слабините.

Съвсем друго е в професионалния бокс. Там трябва да използваш много техника, а не само животинска сила, каквато ирландецът безспорно притежава в изобилие. Както вече стана дума, Макгрегър въобще не може да впечатли със заканите си световните букмейкъри, които дават изразително предимство на Мейуедър. Подразнен от подхвърлянията, че ще бъде сдъвкан и изплют, Конър започна да сипе страховити закани. Може би така се опитва да убеди хората да залагат за него и така да му свалят малко смущаващо високите коефициенти.

"На Флойд ще му се наложи да възкреси Брус Ли. Само той може да покаже на Мейуедър това, което ще види срещу мен. Аз не съм като останалите ММА бойци. Не съм и като останалите боксьори. Състезавам се в моя собствена лига и ще го докажа на 26 август, изрепчи се ирландецът. Но зад шегите и закачките си личи, че яко го е стегнала шапката. Изнервен от липсата на вяра в силите му, Макгрегър прави всичко възможно да осуети и собствената си подтоговка за предстоящия мач.

За да е максимално адекватен, ирландецът

плати прескъпо

на бившия световен шампион по бокс Поли Малиняджи. Последният имаше за цел да покаже на ММА боеца къде са му слабите страни в схватка според правилата на бокса. Двамата проведоха няколко тренировки и Малиняджи си тръгна обиден. Оказа се, че неговият невъздържан ученик не можел да понесе мисълта, че изостава на светлинни години от подготовката на Мейуедър.

"Започнахме спаринг и Конър се държеше добре до петия рунд. След това обаче ми позволи да нанеса няколко силни удара в тялото му.

Хлипаше като момиче

и сякаш ми се обиди, че съм го направил. Не съм човек, който ще се подмазва и ще се прави на луд само и само да се хареса на шефа. Другите в екипа му го вършат, но така със сигурност не му помагат. Исках Конър да знае добре докъде му се простират възможностите, а той явно е очаквал да го залъгвам с приказки, че е непобедим", разприказва се побеснелият Малиняджи. Конър не му остана длъжен и обяви, че Малиянджи е поредният високоговорител в свитата на Мейуедър.

Какво е единственото предимство на ирландеца - разберете от хартиеното издание