Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-кръвопролитните моменти в историята съвпадат с високата слънчева активност, вкл. взривяването на кулите близнаци

Пикът в кариерата на Ленин също

В такъв момент се разтресе и земята под Перник през 2012 г.

Терористичните атентати в Барселона и Камбрилс се случиха само ден-два след началото на силните изригвания на Слънцето, предизвикали и геомагнитни бури. Изумителното съвпадение не е изолирано явление.

Според учените именно в период на висока слънчева активност се увеличават и човешката агресия и склонност към насилие, война, убийства. Подобна дейност на звездата на нашата система се е наблюдавала и когато 8 терористи от ИДИЛ взривиха бомби в концертната зала "Батаклан", в бар близо до “Стад дьо Франс” и на още 4 места в Париж на 13 ноември 2015 г.

И това не е всичко. Едни от най-кръвопролитните събития в историята са били съпътствани от изхвърляне на слънчева лава. В такъв момент са тръгнали рицарите на кръстоносни походи в Средновековието. Провели са се най-ожесточените битки по време на Първата световна война. Достигнат е пикът в кариерата на пълководци, императори, военачалници и политици като Спартак, Цезар, Сула, Гарибалди и дори Ленин. Мащабното изследване за зависимостта между човешката дейност и слънчевите изригвания е дело на руския учен Александър Чижевски (1897-1964).

Според него звездата на нашата система преминава през 11-годишни фази на буйни изригвания, които предизвикват магнитни бури, и следващи 11-11,5 години на затихване на активността й. Чижевски е автор на науката хелиотараксия (слънцетресене), която изследва

влиянието на слънчевата дейност

върху околната среда и човека.

Той забелязал, че в годините на повишено отделяне на слънчева плазма са се случили най-известните революции, които променят хода на историята - Френската и Октомврийската.

По време на Първата световна война пък отбелязал, че най-ожесточените битки са били в дните на мощни изригвания.

По мнението на Чижевски с дейността на Слънцето са свързани и

световната икономическа криза от 1929-1933 г.,

и крайната човешка омраза и насилие с идването на власт на Адолф Хитлер и националсоциалистите.

Ученият обаче е живял в немилост в Съветския съюз. Теорията му не е съвпадала с официалната наука в СССР и е била неглижирана в онези години. Болшевиките го осмивали, наричали го Слънчевия поклонник. Той проучил стари вестници с информации за Първата световна война, Октомврийската революция, както и исторически източници за древните битки. Така стигнал до изводите, че Слънцето влияе върху човека и събитията. През 1942 г.

Сталин поискал Чижевски да

се откаже

от вижданията си, че Октомврийската революция е предизвикана от процесите в природата, а не от прогреса на работническата класа. Ученият отказал и бил изпратен в лагер в Урал.

Последователите на руския учен предричат още около 2000 г. създаването на терористични групировки като ИДИЛ в Близкия изток. Причината според учените е в изчерпването на петрола в района и вероятността от продължително засушаване.

През 1990 г. максимумът на слънчеви изригвания

доведе до граждански войни,

кулминацията на които бяха нахлуването на Ирак в Кувейт и операцията „Пустинна буря” на САЩ срещу Саддам Хюсеин.

Точно 11 г. по-късно – през 2001 г., 19 терористи взривиха кулите близнаци в Ню Йорк, като убиха 2974-ма души и се опитаха да атакуват сградата на Пентагона във Вашингтон.

При следващия взривен цикъл на Слънцето

избухна Арабската пролет, засегнала Египет, Тунис, Йемен, Либия, Алжир, Бахрейн и Йордания, взела много жертви.

Секретни разработки на НАСА от 2000 г. показвали, че слънчевите изригвания ще доведат до смъртта на милиони хора по света. Това разказа през 2014 г. избягалият в Русия бивш агент на ЦРУ Едуард Сноудън. Експлозиите били наречени с кодовото название "килшот". Американската космическа агенция получила задача да изследва какви ще са последствията от мощни избухвания на Слънцето. Установила, че ще доведат до срив в електрониката, недостиг на вода и храна, а достъп до природните ресурси ще имат само елитните държави.

Засилената слънчева активност е свързана според теорията на Чижевски и със

силни земетресения, изригвания на вулкани,

поява на цунами и урагани. Според данни на НАСА силна магнитна буря е вилняла по време на пернишкия земетръс на 22 май 2012 г., чийто магнитуд бе 5,8 по скалата на Рихтер.

По време на бурна слънчева активност птиците загубват ориентация, тъй като мозъкът им е устроен така, че да усеща и да ги насочва накъде да летят според магнитното поле. Именно чрез него се връщат в старото си гнездо напролет. Магнитните бури

разстройват още делфините и китовете

Мощните радиационни бури, които са предизвикани от изригвания с много висок интензитет, може да повредят дори банкоматите, интернет връзките, техниката, смущават и работата на атомните електроцентрали. Биха могли да доведат до спиране на тока и разстройване на джипиесите. Може да се отрази върху пътниците и екипажите на самолетите, които са на 11-12 хиляди км над морското равнище. Както и на астронавтите от Международната космическа станция.

Ван се вряза в туристи в Барселона и уби 13 души, рани 80.
Ван се вряза в туристи в Барселона и уби 13 души, рани 80.
Пикът в кариерата на Ленин съвпада с мощни магнитни бури.
Пикът в кариерата на Ленин съвпада с мощни магнитни бури.
Хитлер идва на власт при повишена активност на Слънцето.
Хитлер идва на власт при повишена активност на Слънцето.
Учени твърдят, че по време на нападението над кулите близнаци в Ню Йорк Слънцето също е изригнало мощно.
Учени твърдят, че по време на нападението над кулите близнаци в Ню Йорк Слънцето също е изригнало мощно.