Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Два багера започнаха да събарят във вторник част от незаконните постройки в столичния квартал “Захарна фабрика”. СНИМКА: СТОЛИЧНА ОБЩИНА
Два багера започнаха да събарят във вторник част от незаконните постройки в столичния квартал “Захарна фабрика”. СНИМКА: СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Над 20 незаконни постройки в столичния квартал “Захарна фабрика” бяха съборени за един ден във вторник.

Там има общо 143 незаконни бараки и къщи, в които живеят над 500 души, обясни кметът на район “Илинден” Иван Божилов.

Той обясни, че във вторник са съборени най-масивните постройки, а премахването на останалите незаконни бараки ще продължи през септември. Акцията трябва да приключи до края на годината.

“Нямаше никакво напрежение благодарение на перфектната организация на полицията. В съборените постройки живеят над 50 души. Не сме оставили нито едно дете и нито една майка на улицата. Хората, които имат право на общинско жилище или са нуждаещи се, са настанени в социални институции”, обясни Божилов.

Постройките в квартала са от години и по думите на Божилов “има хора, които са родени там”.

В акцията по бутането на незаконните бараки участваха два багера, а през цялото време в квартала имаше засилено полицейско присъствие и жандармерия.

Теренът е отреден за озеленяване и след разчистването на незаконните постройки на мястото ще бъде засадена растителност.