Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Последната снимка на Елена СНИМКИ: НОВА ТВ
Последната снимка на Елена СНИМКИ: НОВА ТВ

Четири жалби до полицията и прокуратурата, поредица обаждания на 112 и ограничителна заповед не успяха да спасят 42-годишната Елена от нейния съпруг. Преди дни жената беше застреляна от упор с четири куршума пред очите на най-добрата й приятелка и много свидетели от 64-годишния си съпруг.

Миролюба Бенатова представи по Нова тв историята на тази предизвестена смърт. Журналистката се срещна с две приятелки на Елена - Таня и Милена. Те преживяват с нея всички заплахи, на които е подложена жената през последните две години. Последната жалба срещу Венцислав Василев е подадена часове преди разстрела.

Елена и Венцислав имат две деца на 10 и 5 години. Мъжът я тормозил психически и физически. Посягал и на голямото дете. Ограничителната заповед от юни тази година дава на Елена два месеца относително спокойствие, но не и гаранция за живота й.

„Той дойде, каза й, че е нагла и безсрамна и му е съсипала живота и просто започна да стреля. Тя се свлече още с първия куршум.” Това си спомня Милена, която е била в кафето със застреляната Елена. Тя показа последната й снимка на Елена, направена часове преди тя да бъде застреляна от бившия си съпруг. 

Приятелките на убитата жена
Приятелките на убитата жена

"Когато той стреля, тя се опитваше просто да се обади на 112, защото той нарушава отново ограничителната заповед. Аз веднага започнах да снимам с телефона, за да имам доказателство. Оказа се даже, че съм уловила момента, в който той си вади пистолета. Той изстреля всички патрони, които имаше налични. Погледна ме и ми каза: "Сега ще се предам, тя ми съсипа живота да знаеш" и тръгна. Аз започнах да звъня веднага на 112", заяви Милена.

Друга приятелка на убитата Елена се е чула с Милена минути след случилото се. "Каза ми - тръгвай. Венци я застреля. Казах да не се шегува с това, но тя ми отвърна, че не се шегува. Тогава чух писъците на хората около тях", призна другата близка на загиналата.

"Елена имаше лист хартия, който не й послужи за нищо. Той не й спаси живота, не й помогна, не я запази. Тя просто живееше с мисълта, че той ще я убие. След ограничителната заповед той продължи да я следи. Знаеше къде живее и работи", призна Милена. 

Убиецът е заснет от приятелката как вади пистолета си, за да стреля.
Убиецът е заснет от приятелката как вади пистолета си, за да стреля.
 

"Това е последната снимка, преди Елена да бъде застреляна от Венци. Направена е часове преди убийството, когато го забелязах да се крие в храстите", призна Милена. "Бил я е пред заведения, защото ревнува, понеже някой я е погледнал. Веднъж опита да я прегази с кола", каза Милена. Венци и преди казвал, че ще убие Елена, но развод няма да й даде. "Казах му, че има деца, но той отсече "Аз деца нямам, не ме интересуват". Това е четвърто лято, в което те не живеят заедно. Вечерта преди да се случи това нещо тя ме пита дали в поредната жалба да не пита полицаите дали не чакат да я убият, за да вземат мерки", заяви приятелката на убитата.

Историята на Елена е история на всяка жертва у нас, заяви Миролюба Бенатова. Тя е несвършена работа, подценен проблем.