Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров спечели най-голямата титла до този момент в кариерата си. 26-годишният българин триумфира на турнира от сериите Мастърс в Синсинати след успех на финала с 6:3, 7:5 срещу австралиеца Ник Кирьос. Първата ни ракета изигра много силен мач, като доминираше през цялата среща и в нито един момент не допусна колебание.

Григор започна много стабилно, като бе убедителен в първите си сервис геймове, като завърши втория с първия си ас в мача. Австралиецът обаче не отстъпваше и мощните му начални удари не оставяха много шансове на първата ни ракета.

И двамата бяха убедителни и взимаха подаванията си до средата на втория сет. В седмия гейм Григор стигна до шанс за пробив, но той бе неутрализиран след ас. Последва страхотен ретур и нова възможност, но и този път сервисът спаси Кирьос. Именно началният удар бе в основата австралиецът да измъкне гейма, след който поведе с 4:3.

Ник на няколко пъти се оплака се от решенията на съдиите, но в моментите, когато решаваше да оспори отсъжданията с използване на "Хоук Ай", грешеше. Димитров пък бе блестящ при свой сервис, като в първите пет гейма загуби едва четири точки, като в нито един момент не бе застрашен от пробив.

В последния гейм българинът вдигна публиката на крака с изключителен форхенд от позиция, в която бе далеч извън корта. Хасковлията изпита лека нервност, като сбърка при първия мачбол, но при втория сложи край на мача.

Австралиецът поздрави Димитров с дълга прегръдка за успеха му.