Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не знам дали е политически правилен начинът, по който се чувствам и по който мисля, но смятам, че светът никога няма да остане без сблъсъци и предизвикателства. Винаги ще има хора, които чистосърдечно ще искат други хора да умрат и ще действат в тази посока.

Не искам да омаловажавам наличието на жертви (в днешно време е много опасно да не изпадаш в истерия и да не късаш риза, ако някой умре), но да - има групировки, които не ни се кефят и искат да пукнем.

Ние, от своя страна, би трябвало просто да не пукваме, а да се справим и да живеем по нашия си начин, защото това искаме и можем.

Изобщо, би било добре да не изпадаме в нищо - във възторжено рязане на хамон, с което да покажем екзалтираната си подкрепа за Барселона. Нито в смешна паника, че ей сега терористите ще ни завладеят.

Най-грозно е когато хора се възползват от поредната атака, за да си кажат кого мразят най-много на тоя свят.

Бежанците например.

По тая тема ще предоставя едно размишление. Ако искаме да сме "НАЛИТИКАЗАХ" тип досадници, поне може да си направим труда да разберем, че в атентатите пак ще се окажат местни основните участници и че по-добре да кажем "НАЛИТИКАЗАХЗАМЮСЮЛМАНИТЕ", та поне да не изглеждаме фамозно глупави, а само невротични. Щото, нали, това е всъщност една реална отличителна черта на последните атаки в Европа. Какви са тълкуванията ще оставя на експертите. Аз не разбирам.

Знам само, че има статистики. Аз харесвам статистиките. Те не хленчат и не пищят и не вият като заклещени кучета.

Не гледат самодоволно и не са тъпи.

Според статистиките, нивото на жертвите от терористични атаки от последните години е средно за Европа. Дори не е високо. Средно е. Демек, убийте ме с камъни, нормално. Да, имало е един по-кротък период от десетина години, но преди тях е имало години на ужасяващ брой жертви.

Забелязвам, че пиша такъв статус след всеки атентат. Явно все още има нужда.

Та, спокойно.

Хубавото е, че с времето хората свикват, полицията става все по-ефективна и всъщност Европа е ок.

А вас ако ви е страх, сложете по един памперс и давайте.

А, и се чекнете, че сте safe in Chepelare

*Елисавета Белобрадова във фейсбук