Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Седя и си мисля разни неща...

Има много хора, които паркират колите си кофти.

На тротоари или пък на места, на които не бива да се паркира.

И това е наистина лошо.

Има обаче други хора, които се борят срещу кофти паркирането.

Като например минат покрай колата с ключ от единия до другия край.

Това прави колата готова за бояджия, вкарва собственика в разходи.

И тук идва интересния въпрос - дали смятаме, че това е начинът да се борим срещу паркирането на тротоари или забранени места.

От този въпрос произхождат няколко допълнителни въпроса:

а) дали сме изпълнили гражданският си дълг, ако отвърнем на селянията и простотията на наглия шофьор с прецакване на колата му

б) дали човекът, чиято кола е прецакана ще спре да паркира на забранени места, ако му издерем колата с пирон

в) кое е по - добро - прецакването на нечия кола или обаждането на съответните органи, които да наложат глоба на субекта

И ако сте си отговорили на тези няколко въпроса, сега е редно да ви задам следващия - а някой може ли да даде гаранция, че няма да минете някой път с ключ по боята на колата на някого, който не нарушава правилата, но просто ви дразни, щото е от Левски а не от ЦСКА или щото е социалист, а не е християндемократ или щото е месояден, а не веган?

Изобщо - интересен въпрос, който иде да покаже, че да си "активен гражданин" не е проста работа и не е въпрос на това да минеш с ключ по нечия кола или да спукаш нечия гума...

Пиша тоя пост не защото искам да се оплача, че някой ми е надраскал колата или пък за да оправдавам някого, камо ли пък себе си.

Слава богу, колата ми е толкова стара, че дори не предизвиква желание за повреда, а пък и аз се стремя - кога успешно, кога не чак толкова - да спазвам правилата.

Пиша го, защото ми се струва, че твърде често просто драскаме по капака на нечия кола и с това смятаме, че сме изпълнили гражданският си дълг.

А на вас оставям мненията отдолу - как и какво трябва да направим, за да бъдем полезни.

И предупреждавам - не съм страна в спора.

Имам мнение, но в случая предпочитам да чуя вашето...

*Венци Мицов във фейсбук