Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Факсимиле: heavy.com
Факсимиле: heavy.com

Предполагаемият наемател на микробуса, използван при атаката в Барселона, е бил задържан, предаде ТАСС, като се позова на испанския вестник "Публико".

Това е мъж на име Дрис Укабир. Той е с постоянен адрес в Санта Перпетуа де Могода, северно предградие на столицата на Каталуния, съобщи друг испански вестник, "Паис", предава БТА.

Заедно с Укабир е бил задържан още един човек, свързан с днешната атака, допълни "Публико".

Един от предполагаемите нападатели, свързани с нападението в Барселона е бил убит при престрелка с полицията в покрайнините на града, предаде Ройтерс, цитирана от Фокус.

По данни на "Паис" микробусът е преминал над 530 метра по туристическата улица "Рамбла" в центъра на Барселона, помитайки хората по пътя си.

Според вестник "Периодико" шофьорът се е укрил в близък турски ресторант.

По данни на "Паис" двама въоръжени мъже са се барикадирали в заведението.

Не е ясно дали именно Укабир и негов съучастник са били в ресторанта.

Полицията потвърди за жертви. Данните обаче остават неясни.

Най-малко 13 човека са били убити при врязването на микробус в множеството в центъра на Барселона днес, предаде Ройтерс, като се позова на радио Кадена Сер.

В Туитър каталунската полиция потвърди смъртта на един човек. Тя съобщи и за 32 пострадали, 10 от които със сериозни наранявания.

Полицията обяви, че разглежда случая като терористична атака.

Вестник "Паис" съобщи, цитиран от ТАСС, за един убит и 64 ранени.

Открит е втори микробус, който вероятно принадлежи на извършителите на терористичния акт, предаде ТАСС, като се позова на телевизия "24 орас".

Впоследствие местните власти съобщиха, цитирани от Ройтерс, че този автомобил е бил намерен в малкия каталунски град Вик. Според испански медии вторият микробус е бил използван от нападателите, за да избягат.