Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шефовете на БНТ ще издухат конкуренцията, ако българският шампион се класира за Лига Европа.

“Лудогорец" вкара необходимите три гола, за да се класира за решителния плейоф за влизане в Шампионската лига. Камерата улови на трибуните шефовете на тима да се кръстят и да се молят за добър развой на събитията. Една-единствена грешка в средата на терена, един измислен гол и надеждите на всички в Разград бяха попарени. Футболният ни шампион отпадна от надпреварата за най-елитния клубен турнир на Стария континент.

Намериха се пресметливи люде да изчислят, че провалът ще струва най-малко 10 млн. евро на босовете на клуба - толкова много пари се дават в турнира на богатите. Само че те не са единствените губещи от лошото стечение на обстоятелствата. Колегите им отБи Ти Ви също имат всички поводи да проклинят съдбата, която изработи онази ненормална траектория на топката, която излъга вратаря на "Лудогорец" и прекърши амбициите им за пореден пробив в Шампионската лига.

Въпросният безумен гол прекърши и амбициите на Би Ти Ви да събере нова рекордна тв аудитория за своя подопечен канал bTV Aktion. В случай че "орлите" се бяха класирали за решителния плейоф, той щеше да бъде излъчван именно по канала на BTV Media Group. При добро стечение на обстоятелствата пак той щеше да дава и мачовете на "Лудогорец" и в групите на Шампионската лига. През миналата година всички мачове на българския тим се радваха на огромен зрителски интерес и от частната телевизия се хвалеха с подобрени нови и нови рекорди в рейтингите.

Сега обаче нещата се объркаха и по стечение на обстоятелствата отпадането на "Лудогорец" донесе тъга на Би Ти Ви, но е късмет за Нова телевизия.

Нейният подопечен канал "Диема Спорт" ще излъчи решителния плейоф за влизане на "Лудогорец" в Лига Европа - втория по сила турнир в Европа, който също ще събере достатъчно интересни отбори. Разградчани играят с напълно преодолимия литовски тим "Судува". Първият мач е в четвъртък от 21,30 часа, а реваншът е на 23 август. И двата двубоя гарантират зрителски интерес, който ще бъде акумулиран от платената "Диема Спорт".

Любопитното е, че двата решителни мача живо интересуват и държавната ни телевизия. БНТ държи правата да избира първа кой двубой от групите на Лига Европа ще излъчи. Това означава, че ако "Лудогорец" се класира за турнира, мачовете му ще вървят по националната телевизия. Което също гарантира висок зрителски интерес и завистта на конкуренцията.