Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Светът е на прага на Трета световна война и по-предпазливите отсега мислят варианти как да преживеят апокалипсиса. Това може и да ви звучи смешно, но на други места по света хората въобще не се шегуват и строят противоядрени бункери като луди. Особено активни в това отношение са жителите на САЩ и Япония. Там отделни домакинства плащат луди пари на фирми, които да им приготвят достатъчно удобни подземни убежища. За тези приготовления споменава и Валери Найденов в своя анализ - "Войната може да избухне тази седмица" ( http://www.168chasa.bg/article/6390087 ).
Разбира се, изграждането на бункера е само първата, макар и най-трудоемка стъпка, тъй като са необходими хиляди кубици бетон, за да не се срути таванът върху главите в критичния момент. След това идва още по-трудното оборудване на бункера с всички необходими системи, които да пречистват и въздуха и водата. Важна точка в изпълнението на плана е запасяването с подходяща храна, която да издържи по време на принудителния престой под земята.
Не бива да се учудваме, че янките и японците са толкова старателни в обзавеждането на сигурни подземни бърлоги. Те са притеснени, че първи ще пострадат от евентуален ядрен конфликт между САЩ и Северна Корея. Макар че излетят ли балистичните ракети с ядрени глави, едва ли ще остане безопасно местенце на планетата Земя.