Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъж с прякор Таранката връхлетя опасно върху разследващата журналистка Миролюба Бенатова и нейния оператор, докато екипът на "Нова телевизия" снима репортаж за престъпна схема, която превръща кандидат-гурбетчии в просяци. Бенатова обикаля няколко села в Северна България, за да чуе на място историята на излъганите хора. Обещали им да берат боровинки в Швеция, но на място ги оставили без пукнат лев и ги заставили да просят по улиците, за да не умрат от глад.

След това екипът на "Нова" пътува до Криводол, за да потърси хората, за които се предполага, че са организирали трафика на хора и да покаже в какви палати живеят те. Пред една от къщите Миролюба Бенатова е пресрещната от огромен мъж, който е роднина на един от главните действащи лица в разказана схема. Мъжът с прякор Таранката първо отговаря на разследващата журналистка, но след това губи самоконтрол и първо подгонва оператора, за да му вземе камерата, а след това хваща за ръката и самата Бенатова, която също носи малка камера.

От двора излиза жена, която крещи на Таранката да се овладее и той явно се усеща какво прави, тъй като пуска журналистката, но й заповядва да се разкара от улицата и да спре да го снима. Впоследствие хората в Суходол разказват пред микрофона, че местните богаташи, организирали схемата, никога не са имали проблеми с институциите и се чувстват недосегаеми да си правят каквото поискат и когато поискат.