Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Седем незаконно пребиваващи в страната ни жени са били задържани от полицията на магистрала "Тракия" край Пазарджик  СНИМКА : Архив
Седем незаконно пребиваващи в страната ни жени са били задържани от полицията на магистрала "Тракия" край Пазарджик СНИМКА : Архив

Седем незаконно пребиваващи в страната ни жени са били задържани от полицията на магистрала "Тракия" край Пазарджик, съобщиха от областната полицейска дирекция. Следобяд в събота магистрален автопатрул получил сигнал за съмнителна група лица край заведение на 89-ти километър на магистралата.

Пристигналите на мястото служители открили група жени на възраст от 18 до 54г., всички без документи за самоличност. С помощта на преводач те обяснили, че са от Ирак. Признали, че са преминали нелегално границата ни с Турция и искат да продължат към Западна Европа.

Те са били изоставени на паркинга на крайпътно заведение от каналджия, който ги излъгал, че наблизо е границата със Сърбия и трябва да я преминат пеша. Нелегалните емигрантки са настанени в център за временно настаняване на чужденци.