Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На този ден (12 август) преди две години написах ОБРЪЩЕНИЕ към простаците и боклуците, които препускат като ненормални с автомобили или мотоциклети или карат без книжки и убиват, и продължават да убиват на пътя. И сами се убиват. Но отново не минава ден, в който да не слушам и чета за трагични инциденти на пътя. И причините са все същите: несъобразена скорост, липса на шофьорска книжка, недопустима наглост и самоувереност на пътя. Затова отново призовавам:

Неуважаеми идиоти, простаци и боклуци, спрете!

Всички знаят, че сте идиоти, простаци и боклуци. Не е нужно да убивате деца, не е нужно сами да се убивате, за да доказвате това. Останете си пак идиоти, простаци и боклуци, но поне не убивайте. И живейте. Моля Ви, спрете се! Озаптете се! Мирнете, на задника си седнете, кратуните си проветрете!

Заради Вас идиоти, простаци и боклуци, деца си отидоха от живота, майки сложиха черни забрадки. Вие идиоти, простаци и боклуци убивате хора – млади и стари. Сами се трепете. И не се обиждайте, че ви наричам идиоти, простаци и боклуци.

Истината е, че само идиоти, простаци и боклуци не могат да разберат, че човешкият живот е най-висша ценност и никой няма право да го отнема. А вие, идиоти, простаци и боклуци отнемате човешки живот. Затова и сте такива: идиоти, простаци и боклуци.

Неуважаеми идиоти, простаци и боклуци,

Обръщайки се и днес към Вас, оставам с надеждата, че е възможно да сте намалели. Обръщам се към вас и с вяра, че всеки идиот, простак и боклук, рано или късно може да стане човек. И ако това вземе та се случи с вас, обадете ми се. Ще се радвам да се запозная с идиот, простак и боклук станал човек.

12 август, 2017 г.

*Александър Йорданов във фейсбук