Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Според полицията Станислав се е самоубил.
Според полицията Станислав се е самоубил.

Търсят кой е откраднал единия му телефон

На 12 юли 2017 г. тялото на 32-годишния таксиметров шофьор Станислав Стефанов изплува в района на Северното пристанище на Стария Несебър. Дни по-рано той е търсил в интернет информация за удавяне, а от седмици е разделен с мистериозна жена.

Няколко дни по-рано в 23,55 ч той е спрял служебния си автомобил до автобусната спирка на “Какао бийч” и без да иска пари от клиентите или да направи коментар, се е запътил към морето. Случаят е приключен като самоубийство. А

версията на

колегите му

е депресия

след любовно

разочарование

Дамата на сърцето му остава неизвестна.

Дни след смъртта на мъжа при оглед в квартирата му се оказало, че тя е празна. Целият му багаж бил в личната му кола, на задната седалка стоял и лаптопът му.

Цялата информация от компютъра на Стефанов била изтрита. След експертиза се оказало, че данните са заличени на 10 юли. Сред изтритата информация имало търсения за удавяне, и то конкретно в солена вода. Това още повече затвърдило версията на полицията, че става дума за самоубийство. Самата информация била търсена на 2 юли, поради което криминалистите смятат, че Стефанов е планирал самоубийството си, а не е действал спонтанно.

Заради твърдения на близки, че мъжът е имал два телефона, от които само един е открит,

има отделно

дело за

кражбата

на изчезналия

За смъртта му пък е образувано разследване, което трябва да установи дали някой не е накарал Станислав да посегне на живота си.

Майката на загиналия Димитринка Георгиева е разделена с мъжа си Мартин от 8 г. и не е чувала сина си Станислав от близо седем години и половина. Как живее той, научава от близки и роднини. Разбира за смъртта му на 13 юли от мъжа, с когото живее в момента, и от сестра си. По това време Димитринка се намира в Чехия, където работи в завод. Чува се по телефона с нейния сегашен партньор и той пристига да я вземе и да я докара в България.

След като “24 часа” публикува достоверен разказ за такситата на Слънчев бряг, Димитринка сама ни потърси, за да разкаже своите съмнения около смъртта на сина ѝ.

Майката Димитринка Георгиева: 100% съм сигурна, че синът ми не се е самоубил

- Какво се случи, когато се върнахте в България?

- Аз се върнах на 14 юли вечерта. На следващата сутрин отидохме в моргата във Видин. Помолихме охраната да ни го покаже. Отвориха ни, въпреки че той не беше заведен никъде и работещите там се съмняваха дали има такъв човек, но ние потвърдихме, че е докаран и трябва да е вътре.

- Какво означава това, че не е бил записан никъде?

- Две тетрадки има там. Едната беше у шефа на охраната и той ми каза: “Няма никъде записан такъв човек тук от Несебър, защото го е докарала агенция”.

- Някой от полицията свърза ли се с вас, за да ви уведоми за смъртта на сина ви?

- Не, абсолютно никой. При тях са останали телефонът му, портфейл с лична карта и шофьорска книжка. След обиск на квартирата му се е установило, че личният багаж на сина ми е бил готов и подреден за път в собствената му кола. Проверка на вещите му не е последвала. Полицаите са казали на другия ми син, че до два месеца ще приключи следствието по случая. Сто процента съм сигурна, че моето дете не се е самоубило.

Станислав Кръстев, братовчед на загиналия: Как ще се е удавил, беше добър плувец

- Как разбра за смъртта на Станислав?

- От брат му Пламен и от баща му Мартин на 13 юли разбрах за случилото се. Те ми споделиха, че са тръгнали на разпознаване, защото полицията им се е обадила.

- Какво стана, след като роднините му пристигнаха в Бургас?

- Те ми казаха, че са го разпознали в Бургас. Там са ги чакали полицаите, които са показали снимка на починалото момче и са ги попитали “Това ли е вашият син?”, и те са потвърдили.

- Кога са разпознали тялото в моргата?

- Веднага след пристигането им са им го показали. Братовчед ми (братът на Станислав) ми каза, че на снимката са го показали целия, а в моргата тялото е било завито с нещо като чаршаф или одеяло.

- Какво е станало след разпознаването на трупа?

- Полицаите са ги завели до квартирата на Станислав в Несебър, която е била отключена. Влезли са вътре и тя е била празна - имало е само мебели, негов личен багаж не е имало никакъв. Органите на реда са им казали, че така са я открили.

След множество въпроси от роднините на Станислав полицаите разбират, че загиналият има личен автомобил и им предоставят връзка с ключове (открити са в таксиметровата кола заедно с телефон и портфейл - б.р.). Брат му открива колата на паркинга пред квартирата и я отваря. Вътре е пълно с личния багаж на Станислав, който дори след откриването му не е бил проверен.

С днешна дата автомобилът се намира във Видин. Вътре е намерен стар, използван лаптоп с напълно изтрита информация - няма никакви снимки, изглежда все едно никой не е работил на него.

- Къде е бил телефонът на Станислав?

- Полицаите са прибрали при тях един телефон заедно с документите и парите, които той е изоставил в таксито, обаче брат му Пламен твърди, че телефоните са били два. Единият липсва. Колегите на Станислав твърдят, че е имал приятелка, с която е излизал, но никой от тях не я е познавал.

- Станислав кога последно се е чул със семейството си?

- В същия ден на изчезването си той се е чул с баща си. Около обяд. Обадил му се е, защото имал болна баба и дядо, който наскоро починал. След това е звънял на брат си, но не е успял да се свърже с него. По-късно вечерта от полицията в Бургас и Несебър са звъннали на брат му Пламен да му съобщят, че е изчезнал и дали не е при тях.

- Станислав бил ли е заплашван, притеснявал ли се е от нещо?

- Аз постоянно държах връзка с брат му Пламен и той ме увери, че Станислав не е споделял с него такова нещо, даже напротив. Два дни преди инцидента той му се обадил и го помолил да му изпрати личен багаж, който си забравил във Видин.

Не се е оплаквал от абсолютно нищо.

- Според теб Станислав самоубил ли се е?

- Категорично заявявам, че аз не смятам, че Станислав може да се е самоубил. Много пъти сме ходили заедно на плаж във Видин и искам да отбележа, че той беше доста добър плувец и за мен е много странно да се е удавил.