Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Жозе Моуриньо отново бе главно действащо лице на финала за Суперкупата на Европа между отборите на “Реал Мадрид” и “Манчестър Юнайтед”.

Треньорът на "Червените дяволи" успя едновременно да започне скандал със Зинедин Зидан и да трогне феновете на “Юнайтед” по трибуните, като подари медала си за второто място на дете.

Моуриньо влезе в словесен сблъсък с треньора на "Белия балет" относно преминаването на Гарет Бейл от “Реал” в “Манчестър”. Преди мача бившият треньор на “Челси” загадъчно заяви: "Ако Бейл играе утре, значи в “Реал” искат да остане. Ако не, ще го чакаме", и сложи начало на войната между себе си и своя колега.

Но намеренията на Моуриньо не съвпаднаха с тези на Зизу. Той даде категоричния си отговор малко по-късно: “Гарет Бейл ще играе утре за нас, не ме интересува казаното от Жозе Моуриньо”, заяви Зидан. “Най-важното е, че Бейл е добре. Краят на миналия сезон не беше лесен за него, защото беше контузен. Но сега го виждам, че е много добре, много концентриран. Бейл е играч на Мадрид, това е всичко, което мога да кажа”.

Колкото до сърдечната постъпка да подари медала, тя всъщност е традиция на "Специалния" треньор. Тимът на “червените” може и да загуби финала, но поне един фен си тръгна щастлив. Веднага след края на сблъсъка Специалния отиде при една от трибуните и връчи ценното парче бронз на своя малък почитател, а на прескоференцията след поражението той спокойно заяви, че медалите, особено след загуба, нямат никакво значение за него:

“Понякога, дори когато печеля, не пазя медалите, така че представете си, когато загубя! За мен медалът не е от значение и просто щях да го прибера някъде в къщата ми. За това дете - това е луната, нещо, което ще запази и ще помни дълго.

Беше малко момче с фланелка на “Юнайтед”. Нямам представа откъде е. Мисля, че това е нещо, което никога няма да забрави”, обясни Моуриньо за своя жест.

За първи път през 2006 г. Моу хвърля шампионския си медал с “Челси” към трибуните, а през 2015 г. друг щастлив фен бе награден след финала за “Къмюнити шийлд”.

Интересно бе и мястото на сблъсъка. “Реал” и “Манчестър” се срещнаха в македонската столица Скопие вместо в родната София, което възбуди много негодувание в България и много ненужна гордост в Македония.

Футболистите бяха смазани от почти 40-градусова жега, но все пак всички останаха доволни, включително и огромният процент българи, които също бяха залели трибуните.