Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Олигархът се раздели и с третата си съпруга Даша.

Дълго време, преди първият брак на милиардера с огромна яхта Роман Амбрамович да се разпадне, първата му съпруга знаела, че нещо не е наред.

Олга Юревна Лусова, първата жена на собственика на "Челси" се омъжила за него, когато той бил още студент без пукната пара в джоба. Годината била 1987, а зимата студена. На 20-годишния Абрамович му отнело едва 8 седмици да спечели сърцето на 23-годишната Олга, която вече имала един брак зад гърба си и дъщеря на три. Бъдещият олигарх бил толкова срамежлив, че пратил свой приятел да попита Олга дали би танцувала с него на един от баловете в университета му. В едно от малкото си интервюта първата жена на Роман разказва, че той бил толкова висок и хубав с тези сини очи, че нямало как да откаже.

За 8 седмици тя не просто се съгласила да е с него, но двамата заживели заедно, а няколко дни по-късно Абрамович влетял в родния й дом с костюм, букет и бутилка шампанско в ръка, за да поиска от майката на Олга благословия за брак. Всичко това се случило въпреки множеството упреци и неодобрение от страна на семейството му.

Три години по-късно Абрамович вече бил прохождащ бизнесмен в Москва и двамата могли да си позволят само малък едностаен апартамент, където живеели с дъщерята на Олга от предишна връзка - Настя.

Изведнъж амбициозният мъж започнал да се прибира все по-късно и по-късно, оправдавайки се, че е бил на бизнес среща или боулинг с приятели. И тогава Олга го заподозряла в изневяра, ала той отрекъл. Казал й, че си въобразява някакви неща. "Беше адски добър лъжец", спомня си Лусова и добавя: "Когато разбрах за Ирина, осъзнах, че в Москва няма нито един боулинг клуб, който да работи след три вечерта."

Олга и Роман се разделят три години след сватбата си и на нейно място идва Ирина Вячеславова Маландина. Абрамович среща втората си жена по време на полет към Германия през 1990 г. Тя работи като стюардеса - професия, която по онова време се смятала за изключително престижна. Ирина имала достъп до различни западни стоки, а това я правело много полезна за Абрамович. На бъдещия милионер му отнело малко повече от 8 седмици да успее да накара стюардесата да се влюби в него, но и той имал какво да предложи. Толкова млад бизнесмен бил подходяща партия за жена, която търсела финансова стабилност.

Година след срещата им двамата сключват брак. През 1992 г. се ражда първото от петте им деца. По това време Роман все още е дребен бизнесмен без абсолютно никакви полезни връзки. Докато градят семейството си заедно, Съветският съюз се разпада, а

Абрамович вижда потенциала в търговията с нефт. Руснакът разбира, че лицензът за тази дейност, значи лиценз за принтиране на пари, и се впуска в играта заедно с ментора си Борис Березовски. Моментът, в който Абрамович се превръща в олигарх, е този, в който Березовски фалира. Неговият ученик веднага купува акциите на петролната му компания и стартира пътя си към 16-та позиция в листата с най-богати хора в света. През цялото това време Ирина е до него. Тя е единственият човек, на когото Абрамович може да се довери и който винаги го е подкрепял в бизнес начинанията му. Сама, без помощта на никакви бавачки, отглежда петте им деца, само защото Роман искал така. След като печели милионите си, Абрамович категорично забранява на съпругата си да дава интервюта.

Но историята се повтаря. Четири месеца преди бракът им да приключи, целият свят знае, че нещо не е наред. Снимки на втория най-богат човек във Великобритания и дъщерята на петролния магнат Александър Жуков започват да се появяват в мрежата. А те са от най-различни места - Москва, Барселона, Лондон. Колкото и да е очевидна връзката им, Роман отрича, докато не се появяват фотосите от Париж. Ден по-късно Абрамович обявява развода си и се отървава леко с обезщетението - 16 години брак му костват само 150 млн. паунда. Мястото на Ирина заема Дария (Даша) Жукова. Тогава първата жена на Роман казва: "Знам перфектно как се чувства Ирина."

Двойката се жени тайно през 2008 г., въпреки че за първи път са видени заедно през 2005 г. Имат син и дъщеря, родени в САЩ и отгледани отново от майка им. А докато баща им търгувал с петрол, Дария се занимавала с покупки и продажби на картини.

"След 10 години заедно двамата взехме трудното решение да се разделим. Оставаме близки приятели, родители и партньори в съвместните ни проекти", гласи общото им комюнике, от което не става ясно дали ще има формален развод, или не.

А дали този път Роман няма да се сбогува с голяма част от състоянието си, което към днешна дата е 9,2 милиарда долара, тепърва ще се разбере.