Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бисер Миланов - Петново Снимка: Авторът
Бисер Миланов - Петново Снимка: Авторът

Бисер Петното ще бъде доведен от затвора, за да отговаря за хулиганство

За пореден път скандално известният Бисер Миланов, по-популярен с прякора си Петното, ще застане пред Темида, съобщиха от Районната прокуратура в Русе.

Петното, който в момента излежава присъда в затвора в Белене, заедно с още четирима свои авери ще бъде изправен пред съда по обвинение в хулиганство. На 12 декември 2016 г. в кафе клуб и пред магазин, намиращи се на ул. “Янтра“ в Русе Бисер Миланов, който бе и сред последните кандидати за президент на България, заедно с приятелите си Мартин М., Виторио М., Момчил В. и Александър И., отправили псувни, заплахи и обидни думи по отношение на Н. С. и нанесли побой с ритници и юмруци в тялото и главата на С. М. и Ю. Т.

При опит на повиканите на помощ полицаи да го укротят, Петното започнал да псува и обижда служителите на реда, отказал да се качи в полицейския автомобил, за да бъде отведен в полицейското управление и за задържането му се наложило да бъде употребена сила. Бисер Миланов е обвиняем и за това, че на обществено място - на ул. “Янтра“, викал, крещял, отправил псувни и обидни думи по отношение на трима униформени полицейски служители от Второ РУ – гр. Русе, като деянието му е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, изразяваща се в отказ да изпълни устни разпореждания и да се качи в полицейски автомобил, за да бъде отведен в полицейското управление и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост. Става дума за престъпление по чл. 325, вр. чл. 20, от НК.

В момента Бисер Миланов е в затвора в Белене, където изтърпява 3-годишна присъда за заплаха за убийство. В Белене е и Мартин М.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда. Ако бъде осъден, това ще бъде 9-ага присъда за скандалния русенец. Междувременно, Бисер Миланов натрупа и солиден стаж в протестите срещу Бойко Борисов преди години, както и солидна политическа биография – през 2015 г. беше кандидат за общински съветник в Русе и получи подкрепата на 175 русенци, а миналата година беше един от претендентите за държавен глава и събра 3 215 гласа.