Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Руският президент Владимир Путин СНИМКА: Ройтерс
Руският президент Владимир Путин СНИМКА: Ройтерс

755 американски дипломати трябва да напуснат Русия, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания.

"Що се отнася до други възможни мерки или дали това е много или малко, от гледна точка на работата на дипломатическото ведомство то е напълно чувствително. Тъй като стотици излишни сътрудници - дипломати и технически персонал - работеха и все още работят в Русия, 755 трябва да прекратят своята дейност в Руската федерация", заяви Путин.

Той допълни, че Русия би могла да наложи допълнителни ограничения на САЩ, но няма да го направи, за да не навреди на развитието на международните отношения.

Според него дори отношенията между САЩ и Русия да се променят, това няма да е стане скоро.

"Ние доста дълго чакахме да настъпи промяна към по-добро (в отношенията между САЩ и Русия), хранехме надежда, че положението ще се промени. Но по всичко изглежда, че дори то да се промени, това няма да е скоро", коментира руският президент.

Все пак според него САЩ и Русия постигат резултати в сътрудничеството дори "в тази доста трудна ситуация".

По думите му създаването на зона за деескалация в Южна Сирия е показало конкретен резултат от съвместната работа между Вашингтон и Москва.