Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

България отново има запомнящо се име в плувните спортове. На световното в Будапеща специалисти и журналисти направо не можаха да повярват на очите си, когато видяха името на 18-годишния Антъни Иванов сред финалистите на 200 м бътерфлай.

В интерес на истината никой не слагаше в сметките младока, който обаче беше изградил солидна стратегия как да се добере до финала и не направи нито една грешка. И така върна страната ни на картата на световния спорт след 10-годишна суша. През 2007 г. Михаил Александров участва в последния старт на 100 м бруст на шампионата в Мелбърн.

За любителите на плувните спортове в Будапеща Антъни

може и да е непознато име,

но родните специалисти отдавна следят изявите на състезателя на "Вихрен" (Сандански). Треньорите му казват за него, че специалитет му е подобряването на национални рекорди. Започва да ги троши още на 12-годишна възраст, когато се явява на държавното първенство във Варна. В своята възрастова група Антъни чупи рекордите и на 4-те дисциплини, в които участва. В началото младокът приема успехите си по-скоро на шега. Обзаложил се е със своя съученичка кой повече медали ще спечели. Антъни

приема

присърце облога

и плува като истински шампион.

Баща му Антон Иванов е бивш професионален плувец, но по водните спортове го запалва съученичката му Бояна Томова. Именно тя е момичето, с което Антъни се съревновава в самото начало на кариерата си и започва да трупа медал след медал.

Плуването му

е мощно

и в същото време се отличава с отлична техника. Той действа не само с крайниците, но и с главата си. Знае кога да включи на по-висока скорост, когато другите вече са уморени", разкриват специалистите за уменията на младия шампион.

Любимият му спортист е американският плувец Райън Лохте, чиито емблематични зелени кецове стоят дълго време на видно място в профила му във фейсбук.