Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Димитър Кьосемарлиев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Прокурори от специализираното звено "Антимафия" проверяват сигнал за търговия с влияние от страна на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов, който беше намесен в най-шумната суджук-афера за всички времена. Според информацията на "168 часа" разследваният в момента народен представител е участвал в съмнителна сделка за милиони.

В сигнала е описано спечелването на обществената поръчка за разваляне на тръбопровод от силистренската част на р. Дунав до Добруджа. С водата от уникалното водно съоръжение още преди идването на демокрацията е трябвало да се полива плодородната земеделска земя в Добричко. Тръбопроводът е изграден преди 10 ноември от изключително скъпи елементи, но така и не заработил, тъй като на финала се оказало, че проектът нещо е объркан.
Вместо да се търси възможност за пускането му в употреба, водопроводът, собственост на "Напоителни системи", е нарочен за нарязването му на скрап. Фирмата изпълнител извадила и нарязала 45 км. тръби, които след това са продадени на добра цена. Според подателя на сигнала депутатът заедно с негов колега от народното събрание помогнали за спечелването на обществената поръчка от точно определена фирма, като за това са получили сериозен финансов бонус.