Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нощното заведение "Бикини". Снимка Авторът
Нощното заведение "Бикини". Снимка Авторът

Нощен бар в центъра на новия град в Созопол е бил потрошен от бургаски бабаити при наказателна акция като през "златните години" на мутрите през 90-те. Екшънът се разиграл около 2,45 ч. в препълненото нощно заведение "Бикини", когато в него нахлули 13 души начело с Георги Джендов и Димитър Харалампиев-Рочата, известни в кримигерои от Бургас, и безпричинно започнали да бият и трошат наред. После избягали, но половин час по-късно полицията ги заловила на входа на Бургас. били въоръжени с ножове и мачете.

"Влязоха, биха и си излязоха. Не са били провокирани, нито от охраната, нито от клиенти на заведението. Всичко стана много бързо както се е случило миналата година в Слънчев бряг с Митьо Очите и Божо Кравата", разказа пред "24 часа" съдържателят на заведението Христо Бардуков.

Първоначалната версия бе, че групата на Рочата се спречкала с охранителите на входа при опита им да ги проверят за оръжие, но Бардуков отрече.

"Дори не е имало проверка, защото направо влетяха без да се спират при охраната", твърди той.

Христо Бардуков е бивш репортер на "Господари на ефира" отпреди 10 години и ексобщински съветник, а в момента е секретар по въпросите на младежта и спорта в община Созопол.

Поне десетина души са пострадали при меллето, сред които и самият той е с насинено ухо. Охранителите, които първи се намесили, са с по-сериозни наранявания и ще си вадят медицинско, за да съдят биячите.

Бардуков отрече друг път да са имали пререкание с тях.

"Не ги познавам, нито са ни били клиенти", каза той. Според него обаче акцията било добре организирана, тъй като имали съгледвачи отвън, които веднага ги предупредили, че идва полиция, и много бързо се организирали с колите да избягат.

Досега бяха арестувани 5 души като според запознати единият от тях е бил Рочата. Засега не е ясно защо са предизвикали меллето в созополския бар, тъй като отказвали да дадат показания пред полицията. Според Бардуков без бързата намеса на полицията барът щял напълно да е потрошен.