Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атаките срещу свободата на словото в Русия никога не са спирали, но този път целта е едра - самият вестник "Ведомости" - отнемат руското гражданство на член на семейството, което е собственик на изданието. Ведомости е достатъчно балансиран и не си позволява атаки срещу Кремъл, спазва "приличие", но е достатъчно безкомпромисен, когато става реч за икономика, бизнес, финанси.

Но си позволи да публикува материали за олигарсите - са дарлинга на Путин Сечин и за Михаил Фридман, които заведоха съдебни дела срещу Ведомости.

Сега процедурата е лесна - отнемат гражданството, след което ставаш "чуждестранен агент" и продаваш вестника на "правилните" хора.

И знаете ли кое е страшното? У нас все ще се намерят хора, които да харесат грубите, авторитарни действия на Путин. Както по-възрастни - които така и не свикнаха да се радват на свободата си, защото си останаха "роби" на духа и страдат от липсата на Партия и Лидер, и по-младите, които търсят посока в своята безпътица и новия си Вожд, след който да вървят и който ще ги освободи от бремето на това да управляват сами своя живот и да поемат отговорност за себе си.

Коментарът е от фейсбук