Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Живко Мартинов. Снимка: ГЕРБ
Живко Мартинов. Снимка: ГЕРБ

Народният избраник от ГЕРБ Живко Мартинов е притискал търговец от Добрич да му даде 4 т суджук, 60 кг телешка пастърма и филе "Елена" за Бойко Борисов, без самият премиер да предполага. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, който поиска снемане на депутатския имунитет на Мартинов, за да бъде обвинен. 

Месарските изделия били извозени с бус в склад на депутата в Добрич, където суджукът се изсушавал. "Колкото и смехотворно да звучи, въпросният суджук предоставян на 4 пъти по 1 тон е на обща стойност 45 хил. лева. Доколкото е видно от материалите по проверката, е изготвен по специална рецепта, която включва и еленско месо и по думите на народния представител, е предназначен лично за министър-председателя", посочи Цацаров. Добави, че "дори един суджук не е достигнал до министър-председателя".

Освен това търговецът бил заплашван да мебелира офиса на ГЕРБ в Добрич иначе "ще ти бъде смачкан бизнесът", предупреждавал го депутатът. Оказало се, че мъжът мебелирал не офиса на ГЕРБ, а личния офис на Мартинов. 

Цацаров разказа още, че депутатът е принуждавал зам. началник на МВР в Добрич да анулира фишове и да прекратява проверки. Карал го да освободи и ТИР с незаконен пясък от плажа в Кранево.

През 2014 г. депутатът опитал да притисне окръжния прокурор на Добрич, разследващи и вещи лица по дело за катастрофа с обвиняем бивш зам.- министър. Мартинов обаче не сполучил, тъй като прокурорът не се поддал на влияние.

Депутатът от ГЕРБ плашил в града, че всички уволнения и назначения минават през него, добави още Цацаров. 

Това е десетото искане за сваляне на имунитет на депутат в рамките на 44-ия парламент.