Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокурор Иван Гешев
Прокурор Иван Гешев

Можеше да се превъоръжи армията и да се построят всички магистрали, ако КТБ беше здрава и системна банка. Тя е пирамида, инвестиционна схема, финансова къща или личният портфейл на Цветан Василев. Това съобщи шефът на спецпрокуратурата и наблюдаващ прокурор по делото "КТБ" Иван Гешев.

Днес прокурорите внесоха 1360 тома в съда срещу общо 18 обвиняеми, които отговарят за присвояване на над 2,5 мрлд лева от КТБ. Тартор на престъпната група е Цветан Василев, който от 3 години е в Сърбия. 

"Това е уникално дело. Може да се сравни с присаждане на глава", каза Гешев и подчерта, че прокуратурата има най-обемната информация по случая. Той благодари на колегите си, които за 1 година 7 месеца и 28 дни са внесли делото в съда. 

Гешев опроверга и няколко лъжи, свързани с аферата, една от които е, че КТБ имала ликвиден, но не капиталов проблем. Прокурорът обяви, че кредити на свързани фирми с Цветан Василев са одобрявани за 0 дни. Той добави, че ако банката не беше рухнала през 2014 година, тя щяла да рухне през 2016 година, но заедно с нея щяло да има фалит и за цялата държава.