Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Флойд Мейуедър ще вземе 100 млн. от боя си с Конър Макгрегър, но май ще ги даде всичките на данъчните.

Как се печелят 500 млн. долара ли? Не е чак толкова сложно. Намирате един боксьор, изправяте го срещу един опитен бияч и чакате да потекат реките от злато. Нещо такова биха си казали лаиците, когато чуят за предстоящия мегасблъсък между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър.

Първият наистина е учил в този живот само за боксьор, но уменията му с ръкавиците го направиха най-скъпо платения спортист в света. Вторият наистина е бияч, но не използва уменията си на улицата, а в клетката за ММА спортовете и също печели луди пари. Двамата са истински богове в своите спортове и сблъсъкът помежду им нямаше как да не се превърне в едно от най-бляскавите спортни представления за 2017 г.

На 26 август в Лас Вегас непобеденият в 49 мача Мейуедър ще се изправи срещу шампиона в смесените бойни изкуства Макгрегър, който има 21 победи в 24 мача. Мачът ще е единствено и само боксов, което ще попречи на здравия ирландец да използва смъртоносните си шутове. Така сякаш изглежда, че специалистът в боксовите срещи няма да има проблеми срещу съперника си, но има и друга подробност, която не е за пренебрегване. Американецът наскоро чукна 40 лазарника, докато опонентът му е само на 28. Опитът срещу силата, хитростта срещу неизчерпаемия ентусиазъм. Та кой би пропуснал подобно зрелище.

Което ще излезе доста скъпо на всички фенове, наумили си да гледат двубоя на живо. Място на най-задните редове, за които си трябва и малък бинокъл, ще струва 2000 долара. В ложите непосредствено до ринга ще се влиза срещу 90 хил. евро. Да, няма шега и измама. Вече има пуснати в продажба билети на подобна цена. И изглежда, че има достатъчно желаещи да платят подобни пари само и само да седнат толкова близко до битката, че като нищо могат да бъдат опръскани с кръв.

Нека лудите си плащат по няколко хиляди евро, аз ще си го гледам у дома - моментално ще креснат по-пресметливите фенове. Но и за тях е подготвена секира. Фирмата, която държи тв правата, ще взима по 100 долара от всяко домакинство, желаещо да гледа мача по телевизията. Скъпичко е, но и зрелището си заслужава. Очаква се мачът в меката на хазарта да концентрира в себе си приходи от около половин милиард долара.

Както си му е редът, лъвският пай ще отиде при главните действащи лица. Ветеранът и по-голяма звезда Флойд Мейуедър ще вземе 100 млн., както и да завърши мачът. По-младият ирландец ще се задоволи "само" с 80 млн. от щатската валута. Останалите ще отидат за промоутъри и всякакви други босове с бели якички, които са свикнали да изкарват по много пари, без да се напъват особено.

Звездите на шоуто знаят какви са правилата на играта и не протестират срещу изедниците, които ще печелят на чужд гръб. На тях им е позволено да говорят единствено по темата как ще разбият муцуната на противника. И двамата се справят повече от добре. Босовете им организираха медийно турне, което ще мине през САЩ, Канада и Европа. Съперниците отдавна са се доказали като големи бойци, но с последните си изяви доказват, че шоубизнесът не им е чужд. В Лос Анджелис Мейуедър и Макгрегър сътвориха страхотно представление в препълнената зала. Обиждаха се, провокираха се, заплашваха се. А публиката ревеше от възторг.

"Да, аз вече съм стар човек. Не съм боецът, който бях преди 10 или преди 5 години. Но това няма да ми попречи да те бия. Знам, че имаш навика да се отказваш и да вдигаш бялото знаме предварително. Стой си тихичко и не се прави на голямата работа", провиква се Флойд Мейуедър в микрофора и вдига на крака хилядите си фенове.

В това време ирландецът гледа лошо и чака своя ред да заръфа врага. Водещият на шоуто не се бави да му даде възможност за словесен реванш. "Гледайте го с какъв евтин анцунг е дошъл при нас.

Няма пари дори да си купи приличен костюм. Прецакан е, но той си го знае отдавна. С тези малки крачета, с тази малка глава...Сигурно иска да събуди съжалението ми, но няма да стане. Ще бъда принуден да го нокаутирам", крещи на свой ред Конър Макгрегър и на свой ред обира лъвския пай от овациите. Във всяко следващо медийно представление двамата се обиждат още по-лошо, но си личи, че всичко е само театър. Никой не си и помисля наистина да скочи на бой на противника. Не могат да рискуват да се контузят случайно преди голямото шоу на 26 август.

Мачът е от особена важност за Флойд Мейуедър, който вече е планирал за какво да похарчи хонорара си от 100 млн. Колкото и смахнато да звучи, американецът май наистина има спешна нужда от пари.

И това при положение, че няколко години подред беше нареждан на първо място в класацията за най-скъпо платени спортисти. В началото на 2016 г. медиите изчислиха, че непобеденият боксьор е събрал някъде около 650 млн. долара от наградни фондове и рекламни договори в кариерата си. Възможно ли е наистина да е похарчил всичко спестено за толкова кратко време?

Откакто се е отказал, единственото забавление на Флойд е да дразни простосмъртните с огромното си богатство. Той редовно пуска в социалните мрежи снимки, на които се е излегнал върху пачки, обядва в присъствието на пачки, къпе се върху пачки, пали си пурата с пачки. В началото хората наистина се впечатляваха, но след това като че ли спряха да му обръщат внимание. Флойд дотегна на феновете с постоянните си демонстрации на лично благосъстояние. А дали всичко това не е било блъф за прикриване на наближаващи проблеми. Дали пачките на снимките не са останали единствените спестявания на Мейуедър. Старите хора казват, че най-лесно се харчат бързо изкарани пари и нищо чудно боксьорът сам да се е уверил в истинността на поговорката. Той си купи самолети, лимузини, яхти, инвестира луди пари в огромен стриптийз бар, но засега не се е чуло да е завъртял успешен бизнес, който да го изхранва, след като през 2015 г. сложи край на кариерата си. Явно оттогава насам американецът се беше заел с настървение да харчи спечелените си пари. И ето че проблемите не закъсняха.

Броени седмици преди да бъде сключен договорът за мача между Мейуедър и Макгрегър американските медии съобщиха, че данъчните са тръгнали по следите на непобедения боксьор.

Търсели го за неплатени данъци в размер на милиони долари. Чрез своя адвокат той любезно се съгласил да съдейства и да се издължи, но помолил за отсрочка. По-точно обещал да си плати, след като приключи мача му с Макгрегър и си вземе парите от наградния фонд. Което ясно показва колко точно го е закъсал 40-годишният чичо Флойд. Съвсем в свой стил американецът се надсмя на притесненията за финансовото му състояние и обеща да купи всеки вестник, който се упражнява по темата. Публиката обаче не се лъже лесно. Мейуедър е доказал, че има голяма уста и че не може да пести пари за черни дни. Нищо чудно и след края на сблъсъка с Макгрегър той да продължи да участва в подобни мултимилионни шоупрограми, за да свързва двата края.