Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Роднините на Николай искат нова петорна експертиза. Тя твърди, че е жертва на заговор на столични адвокати

Безпрецедентен разнобой между варненските съдебни лекари, които трябваше да изготвят протокола от аутопсията на Николай Димов, лъсна в съдебна зала по време на поредното заседание срещу обвинената за смъртта му Анита Мейзер.

В нощта на 14 август м.г. скандалната миска лично позвънила в дежурната на Пето РПУ - Варна, на чиято територия е жилището на двойката, и уведомила, че мъжът й е мъртъв. Тя попитала и

колко пари трябва

да даде, за да не се разчува новината

Българката с американско гражданство получи 3-годишна присъда след пълни самопризнания и възползвайки се от съкратената съдебна процедура за причиняване по непредпазливост на смъртта на мъжа й и за подкуп на длъжностно лице.

Втората инстанция върна делото за ново разглеждане пред друг съдебен състав, след като Анита се отказа от признанията си за подкупа, а магистратите откриха процесуално нарушение - майката на жертвата не е конституирана като граждански ищец. В момента делото тече отново на първа инстанция. По искане на адвокатите на двете страни се разпитваха свидетели и експерти.

В залата проф. Добринка Радойнова и доц. Ирина Бурулянова бяха на коренно различно мнение как е предизвикана смъртта на Николай. Двете са част от екипа, който трябваше да се произнесе по делото, но

заради липса

на консенсус заключението

от аутопсията е направено в Плевен

Съдебните медици са единодушни, че смъртта на Николай е предизвикана от задушаване. За това как се е стигнало дотам - не! Проф. Радойнова, доц. Бурлянова и д-р Вилиям Доков участваха в следствен експеримент на местопрестъплението. Той бе направен дни след обвинението на Мейзер и целта му беше да се установи дали начинът на предизвикване на смъртта е този, който Анита описва. Проф. Радойнова потвърди в съдебната зала, че е възможно Мейзер да казва истината. Доц. Бурлянова беше категорична, че тя лъже.

Има кръвонасядания по темето, по гърба, включително все едно някой е седял върху тялото и го е удрял. Всичко това предполага намеса на второ лице, категорична беше доцентката.

Заради явните противоречия между двете се наложи професорката, която е шеф на съдебните медици в България, да коментира: "Трябва да погледнем във философски план науката "Съдебна медицина". Тя не е точна наука. Трябва да се погледне в дълбочина. В зависимост от различния поглед заключението може да е различно. Не може да се твърди със 100% категоричност."

Процесуалните представители на гражданските ищци - майката и сестрата на Николай, ще поискат петорна експертиза, която да докаже как точно се е стигнало до смъртта на културиста. Тази

нова експертиза буквално може

да окачи на

въжето Анита,

коментират хора от процеса.

Подсъдимата отново хленчи и плака през повечето време. За втори път преди съдебното заседание тя сподели, че е жертва на заговор на софийски адвокати. Пред съда бе категорична, че сестрата на Николай е платила да бъде убита в затвора.

Стана ясно, че след смъртта на Николай Анита се е опитала да изнесе тялото от жилището, намиращо се в местността Евксиноград край Варна. Мъжът починал на масажната маса, на която лежал по очи с вързана със "свински опашки" шия.

Анита довлякла сак и съборила тялото на Николай на земята в опит да го напъха в сака. След като схванала, че силите й на 50-килограмова жена няма да стигнат за преместването на 100-килограмовия мъж, тя взела пакета със "свинските опашки" и сака и напуснала жилището. Изхвърлила ги край спирка във Варна.

Според подсъдимата белезите по гърба на Николай не са причинени от насилие преди смъртта му, а от колелцата на големия сак, в който тялото се ударило, събаряйки го от еднометровата масажна маса.

Писанията й, че Николай я заплашва и ако нещо се случи с нея, включително и убийство, той е виновен, не били депозирани никъде. Листите, озаглавени "Сигнал", бяха открити в сейфа й при огледа.

Злостните думи били написани в яда й след скандал с Николай

Миската потвърди, че е избягала и се крила в Турция. Тя искала да изпита любовта на далеч по-младия си мъж. Това, че той я намерил при сестра й и дошъл да си я прибере, тя потвърдила и надградила връзката им.

Мейзер не пожела да отговори с колко пари е пристигнал от САЩ мъжът й и къде са те. Съквартирантът му твърди, че той е

продал бизнеса си зад океана и е имал сериозна сума

След смъртта му не са открити никакви средства в жилището, а в портфейла на Николай е била само шофьорската му книжка. Часове преди смъртта му Анита подарила татуировка на Николай за предстоящия му рожден ден. Стълби към Христос и самият Спасител били татуирани на тялото му в студио "Луцифер" в кк "Златни пясъци".

Пълно мълчание, освен две реплики на последното заседание, запази столичният й адвокат Петър Чалъмов. При появяването му по делото на втората инстанция той беше категоричен пред "168часа", че няма значение колко време подзащитната му ще остане в затвора. Важното било да докаже, че не е виновна за подкупа.

Вече никой не говори за второто обвинение на Мейзер - за подкуп на полицай. Подсъдимата отрича, защото смята, че е невинна, а и "адвокатът й казал, че само циганите си признават".

До момента Варненският окръжен съд не уважи нито едно от исканията на Чалъмов по делото. Същият продължава да е категоричен, че може да промени мярката за неотклонение, което тя изтърпява в Сливенския затвор, в по-лека извън решетките.

Никой няма да освободи Анита,

още повече, когато тезата за неумишлено причинена смърт е силно разклатена, коментираха неофициално магистрати.

С каква очна ставка ще продължат заседанията на съда в петък, четете в хартиеното изнаие