Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

11 човека си тръгват, без да са го желали. Шефовете не казват дали ще има още освободени.

Дългогодишни служители на Би Ти Ви бяха освободени изненадващо дни преди да тръгнат по летни ваканции. Някои от хората, на които беше посочена вратата, са в медията от самото й създаване. В този бизнес сантиментите винаги остават на последно място и старите кучета сега ще имат нелеката задача да си търсят нова работа.

Босовете на Би Ти Ви лаконично са обяснили на избраните за съкращение служители, че се налага оптимизация на персонала и на разходите за заплати. Освободени са предимно технически лица, които не се появяват на екрана, но се грижат за нормалното функциониране на телевизията. Засега редактори, журналисти и водещи запазват постовете си, за да не се създава излишно напрежение.

"Съкращенията не са чак толкова изненадващи за тези, които работят в Би Ти Ви. За подобно нещо се говори от два месеца насам. Махат хора на по-ниски нива. Така например се лишиха от архивистките, които са живата история на телевизията. Това са хора, с които се виждаш и поздравяваш всеки ден. Няма начин промените да не създават напрежение. Всеки се пита дали не е следващият", коментират работещи в частната медия.

В интерес на истината на борсата е пратено и достатъчно популярно лице. Спортният журналист Йордан Георгиев също е освободен от досегашните си задължения. Той водеше студията на Шампионската лига и отразяваше мачовете на националния отбор. Данчо Георгиев също е бил изключително изненадан от новината, че трябва да напусне работното си място.

За останалите на работа също не е леко на фона на слуховете за още по-жестоки съкращения, последвани от продажбата на телевизията. Още преди месеци "168 часа" ви разказа, че дошлият тогава нов изпълнителен директор на "Би Ти Ви Медиа груп" Флориан Скала е специализиран именно в продажбата на големи компании. Собственикът на Би Ти Ви - компанията Central European Media Enterprises (CME), вече обяви официално, че продава хърватския и словенския си бизнес за около 230 млн. евро. За българското подразделение на компанията засега нищо не се споменава.

Важно е да се каже, че другата най-голяма частна телевизия - "Нова", също често е споменавана като продукт, който е изкаран на тезгяха. Преди месец дори се говореше, че едва ли не на другия ден ще има сделка. Но нищо подобно не се случи.

Според медийни анализатори и двете телевизии могат да преминат в нови ръце, ако бъде направена подходяща оферта. На този етап обаче не са се намерили достатъчно платежоспособни купувачи, а сегашните собственици нямат нищо против да спестят от фонд работна заплата. Дали пък и в "Нова" няма да се освободят от известен брой кадри?

НАТИРЕН: Данчо Георгиев ще има нелеката задача да си намери нова работа
НАТИРЕН: Данчо Георгиев ще има нелеката задача да си намери нова работа