Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След интервенциите на Орбито не остава и капка кръв. СНИМКИ: ДОБРИН КАШАВЕЛОВ
След интервенциите на Орбито не остава и капка кръв. СНИМКИ: ДОБРИН КАШАВЕЛОВ

10-дневен семинар, придружен с лечение от Алекс Орбито, тази година ще струва 1750 евро, показва справка в сайта на фондацията “Пирамида на светлината”. Тя организира леченията във Филипините и по света.

В цената са включени престоят, храната, семинарът, лечението и трансферът от и до летището в Манила.

В различни свои интервюта Орбито казва, че голямата част от парите отиват за изграждането на лечителския център около Пирамидата на светлината, построена в местност, близо до филипинската столица Манила, където той лекува. Друга част отива за благотворителни каузи за училища и болници във Филипините, твърдят Орбито и последователите му.

В страната си той е един от големите дарители и често е награждаван за благотворителната си дейност. Включително е носител на филипинската награда "Хосе Ризал" за хуманитарната си работа в страната и чужбина.

Каква част от средствата отива за самия Орбито, не е ясно. Самият той казва, че Бог го е благословил да лекува.

“Аз работя за Него, а не за пари”, убедено заявява Алекс.

Бордът на фондацията се състои от 5 души, сред които е и Орбито. Всички те категорично заявяват, че работят като доброволци.

Дали това е така, никой не може да каже, но е факт, че Алекс лекува бедните филипинци безплатно. Наред с държавните ръководители на Филипините, Казахстан, Абу Даби, Венецуела, Доминиканската република и др.

Самата психическата хирургия става известна през 40-те години на миналия век благодарение на филипинския лечител Елеутерио Терте, който е член на Християнския спиритичен съюз. През 1959 г. практиката му е описана от двама американци - Рон Ормонд и Ормонд Макгил, като те определят практиката на Терте като хирургия от „четвърто измерение”.

През 1973 г. група медици и учени посещават Филипините, за да проучат подробно доколко американците са прави в констатациите си. След тях идват още учени и около метода постепенно се създава истинска истерия.

Към момента се смята, че над 200 филипинци практикуват специфичните безкръвни операции.

Интересното е, че в Бразилия психическата хирургия също започва да се развива през миналия век и там тя отново е свързана със Спиритичното движение.

Какви са практиките на лечителите в двете страни, четете в хартиеното издание.