Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В Италия и Канада два пъти го арестуват за измама. В Торонто са скандализирани,

че за 3 дни взема $80 хил.

Проучване сред над 1000 души установява, че успеваемостта му е 88 на сто

Няколко научни изследвания потвърждават: той лекува 60% от тежко болните,  отписани от медицината

Филипинският лечител с безкръвни операции Алекс Орбито стана световна звезда благодарение на книгите на холивудската актриса Шърли Маклейн. Тя подробно описа неговия специфичен метод на проникване в тялото и интервенции, с които той твърди, че вади негативната енергия от болните и така ги изцелява.

Благодарение на бестселърите й, посветени на вътрешната трансформация, за Орбито започнаха да правят филми Би Би Си, Нешънъл джиографик, испански, френски, индийски, японски, филипински и др. телевизии. Неотдавна бе излъчена в НДК и първата българска лента "Човек на вярата" на режисьора и продуцента Ганета Сагова и сърежисьора и оператор Добрин Кашавелов.

На Орбито са посветени десетки книги, а способностите му са изследвани в научни центрове в Япония, Швейцария, Холандия, Австрия, Франция, Филипините, Русия и др. Днес той обикаля цял свят, изнасяйки семинари как хората да се лекуват сами.

Пътят до славата обаче е труден и дълъг

През 2002-2003 г. в Италия той е арестуван и е обявен за измамник. Тогава Орбито на два пъти предлага на съда да направи няколко операции в зала пред самите магистрати и тогава те да преценят сами дали помага или вреди. И двете му предложения са отхвърлени, а той е освободен.

През юни 2005 г. канадският "Глоуб енд мейл" съобщава, че Орбито е обвинен в измама на стойност над 5 хил. долара.

"Загрижени сме, защото той може да лъже и да взема пари от хора, които страдат от тежки заболявания като рак", казва тогава детектив Дъг Дънстан. Според полицията Орбито лекувал в стая в хотел "Бест Уестърн" в Торонто, като таксата му била 135 долара за двеминутен сеанс. За това време лечителят прониквал с ръце в болния, вадел негативната енергия или тумора и раната се затваряла.

Полицията била доста учудена,

че резултатът приключвал с няколко капки кръв.

"В рамките на три дни 600 души преминаха "лечение", оставяйки повече от 80 хил. долара", съобщава канадската полиция тогава.

Парите били давани на 62-годишния Джон Робърт Ууд, който също е разследван за измама.

Впоследствие всички обвинения срещу Орбито са оттеглени, тъй като престижна адвокатска кантора доказва, че за тях няма никакви доказателства. Както и че

лечителят не е навредил на никого, което според канадските закони означава, че той е невинен.

Въпреки че способностите на Орбито са изследвани в лаборатории по цял свят, учените и днес са разделени по въпроса дали той помага. Едните са стопроцентови скептици, убедени, че изцеленията при него са единствено в резултат на мощното действие на ефекта "плацебо". Втората група систематично следи състоянието на различни фокус групи и стига до извода: след като Орбито постига изцеление при над 80% от пациентите си, следователно

методът му трябва подробно да бъде проучен

Затова различни изследователски центрове в цял свят се занимават с този феномен. Сред учените, които са проучвали способностите на Орбито, са немският физик и химик Алфред Штелтер, американският биохимик Доналд Уестърбек, канадският д-р Лий Пулос, японският изследовател Кензо Ямамото и др. Холандският невробиолог Ян ван Хемерт на свой ред в продължение на години следи състоянието на болни с тежки форми на рак.

В научния си доклад той отбелязва, че повечето от тях са се обърнали към Орбито, тъй като традиционната медицина не е успяла да се справи

със здравословния им проблем.

Хемерт следи състоянието на пациентите в три фокусгрупи, като по-интересни са тези във втората и третата. Те се състоят от 22-ма души, отписани от традиционната медицина. На едните лекарите не се наемат да прогнозират колко живот им остава, а на другите дават не повече от 4 месеца живот. Какво е учудването на холандския невробиолог, когато установява, че от тези 22-ма безнадеждно болни 13 души живеят повече от 5 години. Което е близо 60%. Това е доста впечатляващо на фона на първоначалната прогноза.

"По медицинските стандарти това означава, че те са излекувани, въпреки че конвенционалната медицина първоначално им е дала 0% прогноза за преживяемост", констатира Хемерт.

Останалите 9 пациенти са починали след третата година, въпреки че традиционната им е давала живот само няколко месеца.

"Това е голям успех и доказва ефективността на лечението на Орбито", пише в доклада си Ян ван Хемерт.

Изследване на канадския доктор Лий Пулос също установява, че 60% от болните от рак, преминали лечение при Орбито,

живеят повече от 5 години

Тоест те са излекувани.

На свой ред немският лекар Зигрид Сютман следи 1200 пациенти на Алекс Орбито в продължение на 6 месеца. Проучването й установява, че 2,4% от тях получават спонтанно изцеление още по време на сеанса. 12,2 на сто имат подобрение през следващите две седмици. 36% се чувстват много по-добре през първия месец. Други

36 на сто констатират голям напредък

от третия до шестия месец. Само при 12% лечението на Орбито не постига никакъв резултат.

Останалите 88 на сто обаче са доста впечатляваща група дори от гледна точка на традиционната медицина. Така че дали конвенционалните лекари ще окачествят лечението им като ефекта "Плацебо", вярата в Бог или нещо друго, няма никакво значение.

"Тези резултати показват категорично ефективността на лечението на Алекс Орбито и надминават всички плацебо резултати", констатират учените, проучвали пациентите на филипинеца.

Докторите от Индийската академия за живота Исак Нютон и Лакшми също са впечатлени от филипинеца.

“Осъзнах като практикуващ лекар, че това, което съм учил, е нищо и че трябва да уча много повече. Орбито ми отвори очите”, казва Нютон. 

Какво мислят за Орбито останалите лекари, четете в хартиеното издание.