Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Проверката на пътниците в автомобила е във функциите на Пътна полиция. Правим го, за да намалим жертвите при катастрофи. Защо да не ги проверяваме? Дори сед кандидатите за МВР има такива - двама с отнети книжки и двама с невръчени електронни фишове, на които им бяха дадени при проверката на документите", каза вътрешният министър Валентин Радев в отговор на въпрос от БСП по време на блиц контрол в ресорната парламентарна комисия. Той обясни, че до Нова година ще бъдат назначени още униформени служители. До този момент са 400, но МВР среща липса на кадърни кандидати.

"МВР няма да издирва деца, които не ходят на училище, а ще помагаме на другите институции. Виждате - бият лекари, учители, дори полицаи. Друго е ако със социалния работник се появи и полицай, който да респектира родителите на детето, което бяга от учебни занятия", каза още Радев.

над 50 млн. евро от отпуснатите пари за вътрешна сигурност вече са усвоени, за останалите процедурите по обществени поръчки текат, стана ясно на блиц контрола. За сензорната система по границата обаче има проблем с жалба. Тя е подадена от полуклошар, обясниха депупати.

"Да, има такъв проблем, но това са правилата и ние ги спазваме. Жалбоподателят не може да бъде открит и МВР трябва да го издири. Не сме го направили, за да не ни обвинят в полицейщина", каза Валентин Радев. След отговорите н адепутатски въпроси той заяви, че се радва от факта, че опозицията му иска оставката, защото това показвало, че МВР работи.