Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Скандалната миска ще лежи зад решетките месеци, докато се опитва да докаже, че не е предложила пари на полицаи.

Адвокатите на близките на жертвата искат обрат на делото и снаха им да получи наказание за предумишлено умъртвяване.

На второто дело срещу Анита Мейзер, обвинена в причиняване на смърт по непредпазливост на мъжа си Николай Димов и даване на подкуп на полицейски служител, подсъдимата се яви облечена в черно, без модни дупки по дънките и огромни деколтета на фанелката, за което миналия път й бе направена забележка от прокурора.

Първоначално тя призна изцяло вината си и получи намалена присъда, но на втора инстанция се отрече от всичко и поиска да докаже, че не е виновна по по-лекото обвинение. Така случаят бе върнат отново на първа инстанция.

Припомняме, че на 14 август 2016 г. Николай Димов бе намерен мъртъв в семейното жилище край Варна. Патоанатомите заключиха, че смъртта му е настъпила от задушаване, след като културистът вързал китките, глезените и шията си с т.нар. свински опашки, за да ги скъса със силата на мускулите си. За смъртта бе обвинена Анита. За 3 месеца делото беше внесено в съда и тя получи присъда от 3 г. лишаване от свобода за убийството и за предлагането на подкуп на криминалист.

"Аз съм жертва. Усещам се използвана от много хора. Мога ли да поискам отново съкратено следствие? Сестрата на Николай е наела хора да ме тормозят в затвора, вижте какво пише тук! (Размахва ксерокопие от страница от вестник). Така се обърках! Повярвах на много хора, а всъщност се оказах използвана от тях!", сподели преди заседанието Анита Мейзер пред "168 часа".

"Толкова съм разстроена. Сега трябва да давам обяснения пред съда за нещо, за което нямам никаква вина. Като гледам колко много свидетели има, те (майката и сестрата на жертвата - бел. ред.) са ги научили какво да говорят против мен!", разплака се пред съда подсъдимата и отказа да дава обяснения за случилото се.

На 11 юли 2017 г. в съдебната зала бяха изслушани свидетели на защитата и на процесуалните представители на гражданските ищци. Всички призовани заявиха, че двойката живеела в хармония.

Двамата пътували всяко лято до България заедно. Николай и Анита изглеждали влюбени и се обръщали помежду си с нежни имена.

Майката на Николай, която на първото дело не бе конституирана като граждански ищец, което стана причина за връщането му на първа инстанция пред друг съдебен състав, разказа, че във фаталния ден синът й и Анита обикаляли Галата в търсене на имоти. Вечерта им гостували, а сутринта между 8,30 и 9 часа. Анита съобщила, че Николай се е обесил. Тя и дъщеря й бяха категорични, че младото семейство от 3 г. не живеело заедно. Николай бил в къщата на приятел в САЩ, а Анита - сама в своята. Отношенията им били много изострени заради ревността на булката. Тя отказала да имат деца, оправдавайки се с напредналата си възраст, което допълнително отблъснало Николай от нея.

"Не я харесах от самото начало, когато се запознах с нея в САЩ. Проучих я и се опитах да обясня на брат ми с какво е известна. Ходих само два пъти за 3 г. при тях. Първия път нямаше проблеми. Втория път постоянно имаше скандали. Анита беше ревнива заради възрастта си вероятно. Проверяваше му телефона. Изгони го една вечер да спи в хотел. Затова повече не се върнах при тях", спомни си сестрата на жертвата.

Според нея през последните 3 г. Николай вече имал връзки с други жени. Искал да създаде семейство и да има деца.

Майката и сестрата потвърдиха, че са платили на Анита 30 000 долара за колата, която тя купила на Николай, които после той им връщал на траншове. Бил материално осигурен и независим след подкрепата на миската. Тя пък развила собственическо чувство заради "инвестицията" си в младия мъж.

"Да, брат ми сподели с мен, че смята да изчезне за 5-6 г. През това време не трябваше да го очаквам - нито да се виждаме, нито да се чуваме. Това обаче щяло да му донесе пари. Затова той продаде бизнеса си и се върна тук. Искаше да не казвам на майка ни", разказа сестрата.

Според неофициална информация Николай и Анита се готвели да заминат за Колумбия, където той щял да изкарва пари.

"Къде са парите? Свидетели твърдят, че когато Николай се е върнал, донесъл много пари и банкови карти. Знае се, че не само Анита, а и дъщеря й са знаели пинкодовете на картите. След смъртта му нито една карта не е открита, нито долар, нито лев. В портфейла му е намерена само шофьорската книжка", разказа пред "168 часа" адвокат Иван Томов, представляващ майката и сестрата на убития. Той е категоричен, че  обвинението не е проверило версиите за предумишлено убийство.

"Защо на третия ден прокурорът квалифицира престъплението като неумишлено? По това време нито една експертиза, даже аутопсията не е била готова!", споделя Томов. Той и колегата му Юлиян Георгиев са с намерение да докажат умишленото причиняване на смъртта. На 17 юли съдът ще разгледа защо варненските патоанатоми завършиха работата си без заключение и защо се разминават в мненията им как е причинена смъртта на Николай. На следващата дата адвокатите на роднините му ще представят експертиза, с която подкрепят тезата си за предумишлено убийство.

До края на т.г. делото срещу Анита Мейзер едва ли ще приключи на първа инстанция.

Колко време ще остане в затвора Мейзер и каква е вероятността да получи по-малко наказание четете в хартиеното издание на "168 часа"