Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившия посланик в Русия Илиян Василев във фейсбук:

Отказах на "Нова" отново да "дебатирам" с Волгин по темата за паметника.

Първо, не вярвам, че чрез дебат в студиото на водеща телевизия може да се легитимират действия или думи на един анархокомунист - човек, който подкрепя насилствен или терористичен акт. Неслучайно в медиите има стандарти, които забраняват проповядването или защитата на терористични или насилствени действия. Да, за мен този акт е акт на терор - независимо от безспорно криминалния му характер, и това, че няма жертви, е въпрос на случайност. Няма нищо общо със свободата на словото, защото и тя има граници – там, където думите преминават в насилие, в нарушаване на правата на другия.

Второ, това, което Волгин говори, е типичен пример за самозабравил се интелигент шумкарин - който смята себе си за прав, а света за виновен. "Нова", пък и всяка друга телевизия гледат да има сеир, защото това продава. Така си мислят, но не си дават сметка за това, че насърчават насилието и подкрепата за такива актове. Не мога да споря с човек, чиято всяка втора дума е куха пропаганда. Неговите аргументи са кухи, но затова пък мобилизират лумпените.

По казуса "кран - паметник" българското общество не може да има две страни, които да дебатират. От едната страна са престъпниците и терористите, от другата са нормалните хора. Както и подозирах, Ани и Виктор нямаха възможност или се въздържаха да модерират и оставиха дискусията да премине в надвикване - това не е моят жанр. Децибелите заглушават аргументите – такива, каквито Волгин няма, затова бяга в идеологически щампи. Ако искат да чуят мнението ми - съм на разположение, без да ме балансират. Защото утре ще започнат да "балансират" с терористи, анархисти, всякакви екстремисти.

Това е само началото - Волгин винаги може да си направи една партия на комунистите и да се бори с капитализма. И тогава ще получи под 1 процент от гласовете, но сега получава 50 и повече процента от медийното време. Не виждам защо обаче трябва да се промотира с парите на данъкоплатците. Включително моите. Не се залъгвайте, зад него стои кръг, който го подкрепя, хора, които го финансират. Затова исках да говоря, а не да слушам как справедливото според него (?!) било легитимно, въпреки че има решения на поредица от съдилища.

И последно, но го запомнете - действията на Волгин и подпалвачите са част от план за дестабилизация, на поемане на курс към "въоръжена" борба и насилие. Друг начин да ни извадят от ЕС и НАТО няма, а заръката от Москва е такава. Не, няма да излизат в гората, ще водят хибридна вътрешна дестабилизационна "въоръжена" гражданска война.

Това, че БСП мълчи означава, че няма полезен ход и отговор или обмисля следващия ход след подпалването. А това, че ГЕРБ мълчи значи са уплашени.

Волгин е глезеното дете на българския анархокомунистичекси преход - нито един друг водещ не е бил смятан за "свещенна крава". Махнаха всякакви други водещи от БНР - и десни и леви, Волгин остава, директорите идват и си отиват.