Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Протестът бе организиран от инициатевен комитет " Да спасим община Септември". СНИМКИ: АВТОРЪТ
Протестът бе организиран от инициатевен комитет " Да спасим община Септември". СНИМКИ: АВТОРЪТ

Около 100 жители на община Септември блокираха пътя за Велинград в с. Варвара по време на протест срещу кмета на общината Марин Рачев. Протестът бе организиран от инициатевен комитет " Да спасим община Септември".

За да не бъдат отстранени и санкционирани от органите на МВР протестиращите осигуриха непрестанен поток по пешеходните пътеки на пътните платна от София към Велинград и Пазарджик - Велинград. Въпреки, че протестът бе само около 30 минути на пътя се образуваха големи колони от автомобили. Протестиращите настояват за пълна проверка от сметната палата и ДФК на всички обществени поръчки, проведени в община Септември по разпореждане на кмета и разходването на финансови средства. Те настояват и за прозрачност в разпределянето на пари към различните населени места, назначенията и уволненията в общината.

Освен това искат да бъде отменено решението на местния общински съвет, прието по предложение на кмета Рачев, таксата за пренос на минерална вода да е 3,60лв. за кубик, което е 7-кратно увеличение. Според местните това ще доведе до драстичен скок на туристическите услуги и ще ги направи неконкуретно способни в сравнение на други райони от страната. От туризма в района се издържат много семейства, които работят в различни туристически обекти. Високата такса за водопренос ще спре достъпа и на местните жители до обществените бани, тъй като по предварителни изчисления цената на билета ще бъде около 20 лв., което е непосилно за тях.