Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

„Първоначално бях убеден, че нацистите са убили Борис”, заяви Симеон Сакскобургготски в предаването „120 минути” по bTV

"Предупредих всичките си роднини, че по ред съображения, дори начина по който бих могъл да ги посрещна, независимо държавен или не протокол, и за това ограничих само на хората, които са от 1937 година и, разбира се, съседните страни.

Сега там се изтълкуваха вече, че ако държавата беше се включила, много хубаво, но може би нещо можеше да се увеличи или да се направи малко повече реклама на страната. Ама това вече са хипотези. Тия работи не се импровизират, така че се придържаме чисто към това правило, което аз уведомих роднините ми да не се обиждат, че не ги каня", каза още той.

"Симеон-Хасан е на училище, аз съм толкова зает и много рядко се виждаме. Ето, значи, от 2007 не бяхме се събирали всички заедно – 10 години. Представете си колко е. Трудно е и за мен като дядо, да нямам повече време", добави Сакскобургготски.

Дълги години той бил убеден, че нацистите са убили баща му, който се върнал от срещата с Хитлер много притеснен. Впоследствие започнал да си задава въпроса, кой има интерес царя на България да го няма.