Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес видях надуваем дюшек. От едната му страна бяха описани на всякакви езици, около петнадесет начина да се самоубиеш с дюшек, без да броим удавянето. Огледах го пак - дюшек, не е адско устройство за взривяване.

От другата страна имаше картинки, онагледено беше това с разнообразните и интересни възможности да се довършиш, докато си на почивка. Това е така, защото се оказва, че неграмотните самоубийци са силно ощетени и репресирани в нашето общество.

Евростат вероятно са публикували изследване, в което ясно се вижда, че неграмотните самоубийци пропускат между 10 и 14 начина да се гътнат, в различните страни. Поради което Брюксел е пуснал евродиректива, наречена „Европа приветства азбучно ощетените граждани с тенденции за съкратена животопродължителност" - така е правилното название - и вече се взимат мерки да се подобрят, как да кажем, шансовете на това малцинство.

Всички производители са длъжни да слагат картинки, малки тонколонки със звукозапис на 45 езика, 27 диалекта и няколко африкански наречия, както и холограми със жестомимичен превод, в случай че има и глух неграмотен самоубиец. Така се дава равнопоставен избор за тези хора, а Еврокомисията определя Първи юли за ден на солидарност с неграмотните самоубийци.

Провежда се парад, под надслов ,,Сички ше Oмрем", видни общественици и фондации излизат заедно на манифестацията, в подкрепа на правата на неграмотните самоубийци. Защото нашата консервативна, писмена култура е подтискала с векове тези хора, сега е време да го признаем вече.

И ето, дюшекът беше нашарен с картинки като Якудза, хем жълт и червен, закачлив за лятото, хем пълен с рисунки на умрели хора, барабар с указания как точно да се докарат до там. Абе екстра е.

От фейсбук