Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Генчо Генчев, кмет на Свищов
Генчо Генчев, кмет на Свищов

Първо се срещнах с другите гости, после с президента, обяснява градоначалникът по повод скандала

- Г-н Генчев, в какъв формат трябваше да протече тържествената среща в общината по повод 140 г. от освобождението на Свищов?

- Изпълнявали сме указанията на държавния протокол, това мога да кажа.

- Защо г-н Цветанов, шефът на НСОРБ и кмет на В. Търново Даниел Панов, областният управител проф. Любомира Попова, депутати не бяха допуснати на тази среща?

- Не мога да коментирам.

- Наложи ли ви се като домакин да се извинявате на останалата част от гостите?

- Всички гости, които пристигнаха в нашия град, бяха посрещнати от мен, проведохме разговори, срещи. Поставихме проблемите на нашия град. Получихме разбиране и подкрепа абсолютно от всички. Както приехме и г-н Цветанов, и Даниел Панов, и областния управител, така и г-жа Корнелия Нинова - всички гости, които присъстваха, получиха необходимото уважение от страна на общинската администрация. След това бе срещата с президента. Всичко мина на изключително високо ниво. Хората бяха приети, както и посланика на Русия г-н Макаров.

- Твърди се, че за срещата с президента в залата е имало поставени табелки и за останалите политици, гости на тържествата?

- Табелки, поставени от страна на президентството - кои присъстват от тяхна страна. За това отговаря изключително държавният протокол, аз не съм присъствал да видя какво се случва. Цялата среща ръководеха от държавния протокол, аз посрещнах президента, вкарах го вътре в залата, дойде моят екип и започнахме да разговаряме.

- Какви проблеми поставихте и някакви ангажименти пое ли президентът?

- Проблеми по отношение на бившите казарми, които години наред искаме да придобием, в областта на здравеопазването, на безработицата, инфраструктурата, инвестициите за Северния регион - въобще проблемите на всяка една българска община, които тежат най-много.

- Т.е. за вас няма скандал?

- Не, не знам да е имало скандал, аз не съм усетил да има нещо. Приключиха тържествата при изключително добро присъствие, изключителна добра организация, висок дух, каквито подобаваха на един град като Свищов.