Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антон Тодоров. Снимка Архив
Антон Тодоров. Снимка Архив

Президентът Румен Радев се превръща в слабо звено във веригата България – НАТО – ЕС, във веригата България – нейни съюзници на Балканите и във веригата външна политика, която България прави по отношение на страни, които са в Близкия Изток. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров.

По думите му не само Румен Радев, а ПГ на БСП и определени хора, които някои титулуват като експерти по национална сигурност, като Славчо Велков, създават огромен потенциал за проблеми във външната ни политика.

„Велков пусна интригата, че нашето правителство е поело ангажимент да подкрепи референдума в Иракски Кюрдистан. Няма нищо вярно в това, което той е казал”, допълни депутатът от ГЕРБ.

Тодоров показа в студиото папка със служебна характеристика на Славчо Велков, според която Велков „проявява необузданост на нервите, които го довеждат до сложни ситуации с лоши последици. Ако на същия се оказва помощ, може да се изяви като командир в бъдеще”.

Румен Радев е слабо звено във веригата национална сигурност на България, каза Тодоров.

"Групата на БСП се превръща в платформа, чрез която лица с необуздани нерви… понякога Славчо Велков, великият експерт, проявява необузданост на нервите, които го довеждат до сложни ситуации с лоши последици.

Румен Радев беше същата нула, която извадиха от нищото. Случайни личности като Румен Радев, които изпълняват проекти от типа на президент, конфигурирани в североизточна посока, защото Радев е бил посочен на Корнелия Нинова, и когато днес му берем последиците, от това, че един случаен човек стана президент на България, трябва да си дадем сметка как стана той кандидат на БСП", допълни той.

Румен Радев е случаен човек на това място, никога не съм го вземал насериозно и ми е много странно как го извадиха като заек от ръкава, допълни депутатът от ГЕРБ.

Случайни хора се опитват да спъват националните интереси на България, каза още Антон Тодоров.

"Този човек е зам.-началник на Комисията за контрол на специалните служби. Второ – началникът на канцеларията на Румен Радев няма допуск.

Това означава, че ДАНС, военна информация, ДАР имат проблем с докладите, които са задължени да дават на президента, защото тези доклади трябва да минават през човек, който няма такъв допуск и са измислили коварната и хитра схема главният секретар на президента Дмиитър Стоянов да получава тези доклади, за да може да бъде заобикаляно лицето Иво Христов, което няма такъв допуск".