Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Купата на конфедерациите е в разгара си, а участниците там правят никак нелоши мачове. Само че друга тема засенчи представянето на най-заслужилите национални отбори на планетата. Драмата на Кристиано Роналдо с испанските данъчни очевидно е далеч по-интересна, отколкото футболните сблъсъци.

Самият Кристиано изглежда разконцентриран на терена - или поне така беше в мача с Мексико. Ясно е, че това е възможно най-безинтересният му турнир.

Сигурно е също така, че той е ужасно уморен от тежкия сезон, в който трябваше да подобрява нови и нови рекорди. Кристиано няма да си дава много зор точно на Купата на конфедерациите, защото подобен трофей не блести толкова силно, колкото другите, с които се сдоби през последните 2 години.

Скандалът с укритите данъци е най-основната причина Роналдо рядко да се усмихва по време на мачовете в Русия. В Испания твърдят, че не е платил умишлено най-малко 15 млн. на държавната хазна, а за подобно провинение като нищо може да се влезе и в затвора. Медиите побързаха да обявят, че

португалецът има спасителен вариант - да не се върне в "Реал" (Мадрид) и да замине за някъде, където не се вълнуват от финансовите му машинации на испанска земя. Китайците са готови веднага да го приютят. Говореше се, че азиатски клуб е склонен да му предложи 120 млн. евро годишна заплата. Ситуацията е толкова критична, че се наложи лично босът на "Реал" Флорентино Перес да дава изявления за успокояване на напрежението.

"Кристиано е добро момче и иска да плаща данъци. Станал е жертва на недоразумение и на недобросъвестни съветници. Всичко може да се оправи и той да си плати дължимото. Очаквам го да се върне от Русия и да говорим за неговото бъдеще в "Реал". Не съм получавал никакви оферти за него, така че информациите за грандиозен трансфер са чисто и просто фантазии", отсече шефът на мадридския колос.

Самият Роналдо категорично отказва да коментира темата. В социалните мрежи той пусна своя снимка с пръст на устните - като така явно призова всички да замълчат и да го оставят на мира.

Данъчните със сигурност няма да се откажат. Те осъдиха Меси, но го направиха толкова елегантно, че аржентинецът хем да не влезе в затвора, хем да плати достатъчно солидна глоба.

Нещо подобно ще се случи и с Роналдо, който ще се раздели с малка част от спестяванията си, но ще се спаси от съдбата на капитан на затворническия футболен отбор.