Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Червените" ултраси тръгват на кръстоносен поход срещу футболните чиновници в Нион, които обаче са най-малко виновни

ЦСКА ту е в евротурнирите, ту е наврян в миша дупка. Феновете на едната вечер празнуват, че ще гледат качествени мачове, а на сутринта псуват махмурлука и лъжливите си шефове. Подобна ситуация може да се роди само и единствено в българското първенство.

Сега всички замесени в създаването на невиждания хаос се опитват да си измият ръцете с УЕФА.

Фактите поне твърдят, че футболните чиновници в Нион нямат вина за неучастието на ЦСКА в евротурнирите. Още на 29 май от УЕФА праща писмо на БФС, с което съобщава на цяла България, че "червените" нямат право да играят в Лига Европа. Въпреки това БФС дава лиценз на ЦСКА, а клубът обжалва решението на европейската футболна централа КАС. Арбитражните съдии отсичат, че няма какво да решават, тъй като ЦСКА си има лиценз и привържениците отварят бирите, за да се чукнат за успеха.

ЦСКА дори фигурираше в списъка с участниците в първите квалификации за Лига Европа. Час-два преди началото на жребия обаче УЕФА изпълни заканата си и извади тима от Армията, вкарвайки на негово място "Дунав" (Русе). Така на практика беше изпълнено решението от вече споменатия 29 май.

Още тогава всички отговорни фактори в родния футбол можеха да си направят сметката и да обявят кратко и ясно каква ще е съдбата на ЦСКА. Вместо това решиха да хвърлят прах в очите на хората и да ги лъжат с евтини сензации.

Ултрасите явно не могат да преглътнат случилото се, но и продължават да обвиняват УЕФА за бакиите, забъркани на родна земя. По-крайните дори се организират на кръстоносен поход до Нион, за да протестират пред сградата на УЕФА. Гледката със сигурност ще е атрактивна, но ползите ще бъдат нулеви.