Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българин копал дупка в стената и плувал в наводнен тунел, за да се измъкне от затвор в Индонезия

Чели ли сте "Изкуплението Шоушенк" на Стивън Кинг? Може поне филма да сте гледали. Става въпрос за затворника Анди Дюфрейн, който изкопа дупка в стената и след това премина през отчайващо дълга отходна тръба, за да се измъкне от строго охранявания затвор. 

Един българин в далечна Индонезия прекопира едно към едно идеята на Стивън Кинг, за да се измъкне от също толкова добре охраняван пандиз. Димитър Илиев заедно с още трима свои авери прокопали дупка в стената и след това плували в наводнен коридор, за да се измъкнат от затвора Керобокан на о. Бали. На сутринта пазачите се натъкнали на празна килия и моментално вдигнали тревога, но вече било късно. Бегълците все още се издирват, а затворническите власти признаха, че техните клиенти са действали изключително дръзко и изобретателно. 

43-годишният Димитър Илиев  е бил с присъда от 12 г. за източване на банкови карти, показа проверка на "24 часа". Арестуван е през 2015 г. в Сърбия. Пътувал за Гърция. Тогава е бил издирван от Индонезия с червена бюлетина в Интерпол. Над 1,5 млн. евро е успял да източи Илиев от 500 банкови сметки. Помагали му други 6 души. Илиев бил специалист по замяната на оригинални клавиатури на банкомати с дубликати, чрез които данните от картите се записвали на скимиращо устройство.

Коментара ()

Вашият коментар