Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Чуков: Показателно е, че нападателят е бил гладко избръснат. Атаката не е била добре подготвена Арабистът проф. Владимир Чуков СНИМКА: Архив

Атаката в Лондон от тази нощ може да е реакция на нападението от „Лондон бридж“. Това коментира арабистът проф. Владимир Чуков, предаде "Фокус". Според него случилото се снощи е част от вълната на насилие във Великобритания, но с обратен знак. Проф. Чуков подчерта, че най-вероятно не става въпрос за ислямски тероризъм.

„Прави впечатление, че наистина преди две седмици имаше много сходни компоненти. Отново има нает ван и отново нападателите са трима. Отново шофьорът е носил нож. Това, което ми направи впечатление, е, че в един от репортажите, базирани върху свидетелски показания, става ясно, че шофьорът е бил бял мъж и, забележете - гладко избръснат. Това подсказва, че за разлика от нападателите преди две седмици, които имаха брада, очевидно става въпрос за атака, сходна като външен вид, но с по-различно съдържание. Според мен по-скоро става въпрос за реакция на определени кръгове в британското общество, които не са съгласни с атаките, на които ние станахме свидетели“, обясни проф. Чуков.

Той обърна внимание на факта, че залавянето на извършителя подсказва, че нападението не е било добре подготвено. Според проф. Владимир Чуков до края на деня ще стане ясно кои точно за нападателите.

Коментара ()

Вашият коментар