Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хитлер е много интересен и привлекателен образ, което не означава харесване или идентификация. Той е еманация на своя народ, който е родил велики личности, философия, изкуство и обществен ред. Орднунг! И не само. Хитлер е крайността на негативния човешки опит, провокиран от желанието за справедливост и ред. Либералите са по-близо до Хитлер с тяхната фиксация върху съденето, отколкото до Маркс, Ленин и Сталин. Америка е най-добрия пример в това отношение.

Там съдът е регулацията, а не пазара, както сме свикнали да мислим по инерция. "Не съдете, за да не бъдете съдени" - е директна заповед от Новия завет, излизаща от устата на Божия Син. Но да се върнем на нацистите. Педерастката тема е тяхна тема, впрочем. Масова педерастия има там. Пряко следствие на сбърканата, окултна идеология на нацизма, който черпи енергия извън християнството и представлява завършената форма на протестантизма, разбунтувал се срещу извращенията на католицизма - лъжата, ражда лъжа, а ереста, още по-голяма ерес. Нацистите са масово латентни и още по-масово открити педерасти. Власт и наслаждение. Същинска деформация на човека и човечността. Стъпкване на Божия образ, който е отпечатан във всеки един от нас. Неслучайно в книга "Апокалипсис" се говори за печат на Дявола, който представлява ревизия, ерзац на Божия отпечатък, оставен във всеки човек. Планът е да се заличи оригинала, за да остане фалшификата. Подмяна и лъжа. Сатаната е лъжец.

Същевременно Хитлер и нацизмът са естетически привлекателни (Лени Рифенщалд) - не случайно масово хората се маскират като тях - усещат експанзията на този немски дух, който иска да владее света. Цялост на дух и тяло в съвършено осветление. Та нима това не е днешният идеал, диктуван най-вече от телевизията, рекламите, еврейския Холивуд и цялата фармацефтична и развлекателна индустрия? "Ще бъдете като богове" е репликата, с която змията е изкушила Адам чрез Ева. "Като" - ерзац и копие - е ключът към тази най-дълбока човешка трагедия - човекът, който иска да е "като" Бог, но не е, и не може да бъде без Божията помощ. Подражанието изчерпва основните ни сили когато бъдем оставени сами на себе си. И затова никога не сме удовлетворени.

Любопитно е, че жената, която Хитлер е обичал се е казвала Ева:). Не съм видял никой да се маскира като Ленин, Маркс и Сталин. Комунистите са олицетворение на духовното бездарие, пролетарият, амбициран да оправи света. Общо взето тъпанари с раздуто его. Нямат тяга, а само тъмен и безмислен бунт. Бердяев казва, че у Ницше има копнеж по вечността, а при Маркс има бунт срещу вечността. Това е ключът към разбирането на тези две идеологии, които имат фундаментално различие помежду си, но същевременно и двете са бунт срещу Бог и апотеоз на глупостта - на човекът, който в най-добрия случай е забравил своя Създател, а в по-тежката версия иска да Го убие.

Коментарът е от фейсбук