Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ами ако котето бъде нападнато от Марешки или Джамбазки?

ЦЕЛИЯТ интернет се надигна срещу първата дама вчера, на нищо я направиха, не била дама, та камо ли първа, проста била, мъжа си излагала, by the way, само глупости говорела.

Не бива така, не е редно, българското общество би трябвало да проявява състрадание към различните и техните майки, а не да ги хули и обижда. Никой родител на този свят не приема спокойно и разумно новината, че детето му е хомо, нормално е да се очаква известна съпротива, сприхавост и невъздържаност.

Нима още от първите редове в поста на Десислава Радева не става ясно, че авторката преминава през тежка емоционална криза? Споделя с болка как е научила от ветеринаря, че котето ѝ Чарли вероятно има СПИН.

Всички обичаме домашните си любимци като деца, кръщаваме ги с нежни имена, купуваме им играчки и дрешки, гушкаме ги, от ей такива ги гледаме и възпитаваме, за тях ние сме биологичните им родители, връзката помежду ни е здрава като пъпна връв. И като всяка силно интуитивна майка Радева бързо е стигнала до единствения логичен извод след срещата с доктора.

Извадила е статистика, от която ясно се вижда, че в България синдромът засяга предимно хомосексуалистите. Понеже расте в почтен дом, малко вероятно е Чарли да е на хероин и да се е заразил от употребявана спринцовка. Той просто е гей! Не е кой знае какво от планетарна гледна точка, но за Радева е бедствие, та това е нейното коте все пак! Ветеринарът също явно го подозира сериозно, щом не предлага по-безобидна диагноза, а просто съобщава тревожната истина по заобиколен начин.

Нормално е първата дама да се тревожи, та Чарли е от президентското семейство! Ами ако излезе на прайда с розови помпони на барабана си? Ако реши да демонстрира своята претенция за различност и мине под дъгата? В нашата разкрепостена държава с това закостеняло мислене и до импийчмънт може да се стигне заради такава драстична проява на различност.

Цялото ѝ експозе нататък представлява всъщност обратна психология – не еснафска пасивно-агресивна критика към хомосексуалните, а несъзнателно отрицание на действителността. Разглеждайки го по този начин, моментално се усеща колко жестоко и бездушно е днес интернет обществото ни, нападайки една разлюляна майка.

На Радева просто ѝ се иска Чарли да не бъде демонстративен, а дискретен гей, като много от нейните приятели, “да не пречи на останалите”. Научавайки за опасността да е серопозитивен, тя “някак асоциативно се присеща” за прайда и вътрешно се помолва участниците “ей така, между другото, да проведат една ограмотяваща, с елементи на превантивност кампания за ХИВ/СПИН/Серопозитивни, дори и само с листовки.”

Чудесен пример за въздействието на държавническото мислене върху обикновени хора, които внезапно започват да мислят мащабно, издигайки личния си проблем в национален и общочовешки ракурс. Вицът ѝ за Холмс и Уотсън може и да е тъп, но кой на нейно място би могъл да е остроумен? Да не би да е смешно, дето викат на съпруга ѝ “Генерадев”? Същата плоска, с нищо не предизвикана злобна шега.

Радева желае най-доброто за своето коте, ако ще го дискриминират, по-добре да бъде унижавано от държавата като пенсионер и многодетна майка, отколкото като пе....ст, нали? Би било ужасно, ако някой ден го нападнат Марешки и Джамбазки, тя трябва да защити най-скъпото си. Вие как бихте постъпили на нейно място?

От фейсбук редовете личи, че душата ѝ се облива в кръв, освен за Чарли тя се безпокои и за бъдещите си внучета, защото макар и хомосексуален, той все още има шанс да се сближи с женска и да се окотят: “Да, - пише съпругата на българския президент, - животът е прекалено кратък, за да бъде вземан насериозно. Но след нас идват поколения, които ние трябва да възпитаме, да информираме, за да не правят своя избор на сляпо.”

Радева просто е различна, на света няма друга като нея, както самата тя отбелязва, ДНК не се дублира освен при еднояйчните близначки, “но дори там в някои случаи има пробойни.” От стреса тя е склонна към хипербола и не вижда реалността обективно – Чарли не е направил нищо лошо, госпожо, той просто е гей! Не преигравайте!

*Коментарът е от сайта на "24 часа".