Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Всички световни медии коментират варварското отношение на руските власти към протестиращите граждани срещу корупцията и режима на Владимир Путин в редица руски градове. Най-масови бяха протестите в Москва и Санкт Петербург. Но протестната вълна заля почти цяла Русия. В специални изявления Белият дом и Европейският съюз осъдиха бруталното отношение на руските власти към гражданите и настояха за незабавно освобождение на всички задържани. Показателно е, че опозиционния лидер Алексей Навални е задържан от силите все още верни на Путин при излизането си от дома, преди да е стигнал дори на мястото на протестите.

Видеото, показва само един епизод от вчерашния ден в Русия. Но говори ясно, че срещу корумпирания режим на Путин протестират младите хора. Те са тези, които нямат никаква перспектива в държавата на кагебистката номенклатура. Опитът на Путин да напомпа младите с краен национализъм и омраза към други народи, да демонстрира хилавите си мускули чрез анексията на Крим, среща все по-масов отпор. "Що за власт е това?" – задава въпрос една от участничките в протеста. Все повече хора в Русия ще си задават този въпрос. Защото властта в Кремъл е престъпна и не само в действията си срещу други народи, но и срещу собствения народ. За тази власт законите и моралът са ненужни дрипи.

Коментаторите стигат до извода, че след провала на руската политика в Сирия и след все по-категоричното мнение на европейските лидери, че Путин е конкретната пречка за развитие на едни по-нормални отношения с Русия, вчерашните репресии в Москва и Санкт Петербург, са доказателство, че Кремъл е в пълна безпътица и затова вади старите кагебистки и сталински оръжия срещу народа. Тази политика на Путин го изолира все повече от нормалния свят. и още по-остро поставя въпроса и пред българското държавно ръководство за отношенията ни с Руската федерация докато на власт там е Владимир Путин. Искрено се надявам, че ще се намери поне един народен представител, който чрез декларация в парламента ще осъди антихуманните действия на руските власти срещу свободната воля на руските граждани. Но дори и да не се намери нека всички ние тук, поне във Фейсбук, ясно да заявим:


СПРИ ПУТИН! ПОМОГНИ НА ЖИВОТА!