Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Този случай повлия зле на баба ми, направиха й операция, а преди това тя плака от страх за образованието ми, призна студентката Илона Попова

"Над безсрамна дъщеря усили надзора, за да те не направи гавра на враговете, притча в града и укор в народа и да те не посрами пред обществото", позовават се на Библията разгневените

Студентката по теология Илона Попова провокира възмущението на духовници от Богословския факултет към Софийския университет "Св. Климент Охридски" със своето участие в конкурса "Мис Силикон 2017", в който стана трета подгласничка.

В отворено писмо миряни, духовници, в това число настоящи и предишни възпитаници на факултета, се обърнаха до неговото ръководство с настояване да бъдат взети мерки в отговор на изявите на тяхната студентка Илона Попова.

Обръщението е подкрепено с множество библейски цитати и дори завършва по следния начин: "Призоваваме БФ незабавно да вземе отношение, защото казано е: "Над безсрамна дъщеря усили надзора, за да те не направи гавра на враговете, притча в града и укор в народа и да те не посрами пред обществото." (Сир. 42:11)

Пред "168 часа" Илона Попова обясни, че това е неприемлива несправедливост спрямо нея от страна на хората, написали това писмо.

"Смятам, че дипломирането ми може да бъде възпрепятствано. Но се надявам на коректност, защото аз съм добър студент и много се старая. Няма да отговоря конкретно на призива на духовниците, подплатен с този цитат от Библията, защото не искам да падна на това ниво", коментира Попова.

В писмото относно нейната недопустима проява според разгневените също така пише следното: "За такива хора е казано: "А който съблазни едного от тия малките, които вярват в Мене, за него е по-добре да му надянат воденичен камък на шията и да го хвърлят в морската дълбочина." (Мат. 18:6)."

Студентката по теология сподели пред "168 часа", че нейната баба, с която живее, е претърпяла операция тези дни, но за щастие, всичко е наред и тя е добре.

"Този случай повлия много зле на баба ми. Тя много се стресна и преди операцията даже се разплака от страх за образованието ми, защото тя знае колко се старая. Сега е добре", спокойна е Илона.

Тя също така обясни, че се е включила в конкурса с мотивацията да помогне на своя приятелка, която се разболяла от рак и нейните гърди били отрязани, тъй като наградата е ваучер за импланти.

"Постоянно помагам и подкрепям моята приятелка И винаги ще е така", категорична е студентката. В апела срещу нея фигурират и следните редове: "Човек с такива морални ценности, живеещ в плен на плътта, света и дявола, е опасен за себе си и околните, а какво остава, ако му се даде властта да възпитава деца."

Илона игнорира тежките думи и искрено казва, че се е насочила към специалността "Теология", защото я чувства като призвание и иска да я учи и практикува.

 "Вярата за мен е всичко!", заявява Попова.