Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Получилият убежище в Русия Едуард Сноудън, не е предател, но е постъпил зле, казва Владимир Путин в поредица интервюта за американския режисьор Оливър Стоун.
Откъси от документалния филм, който се очаква да бъде излъчен на 12 юни от кабелната телевизия CBS showtime, показват руския президент зад волана на автомобил, в Кремъл и в една от неговите резиденции - да отговаря на режисьора, носител на три награди "Оскар", съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Стоун пита Путин дали като бивш агент на КГБ презира Сноудън за това, че разгласи тайни програми за наблюдение на Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ.

"Бившият агент на АНС не е предател и не е дал на която и да било страна никаква информация, която може да навреди на неговия народ", отговаря президентът.

Той обаче смята, че Сноудън не е трябвало да го прави.

"Ако не е харесвал нещо в работата си, е трябвало просто да подаде оставка", казва Путин, според когото постъпката на бившия сътрудник на АНС е лоша.

В същия откъс, показан от CBS, Путин уверява, че е чул да се говори за пет опита за покушение срещу самия него.

"Моите служби за сигурност засега не се справят зле", казва той във връзка с това.

Оливър Стоун е политически ангажиран и е изказвал публична подкрепа за основателя на разобличителния сайт Уикилийкс Джулиан Асандж и за покойните Уго Чавес, президент на Венецуела, и Фидел Кастро, лидер на Куба. Той засне филм, посветен на Сноудън, който беше излъчен миналата година.

През ноември 2014 г. американският режисьор обяви, че иска да направи филм за руския президент и да го интервюира. Поредицата от интервюта е била реализирана в продължение на две години. В един от последните епизоди Оливър Стоун дори пита дали "Тръмп е контролиран от Кремъл".