Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вчера прогнозирах, че предстои от срещата на Путин и отреклият се от българските си корени, македонски президент Георги Иванов да излезе поредната провокация срещу България и както обикновено се оказах прав. Не е ясно защо Светите братя Св.св. Кирил и Методий, а и техните ученици от "македонската земя", не са се сетили да запишат някъде, че щом земята е македонска и писмеността, която са създали е македонска. И всичко тогава щеше да бъде наред. Но забравили, светите "завалии". Както и житиеписците след тях, както и възрожденците пропуснали този важен "факт". Прости били те всички, а само господарят на Кремъл е "умен", всичко знае.

Учениците на Светите братя, тия "простите" и незнаещите откъде иде нашето А, Б, в двора на царя Борис I – Михаил Покръстител отишли, във всеславния столичен град Преслав. Не тръгнали ни за Скопие, ни за мочурищата на Москва река. Ами се забили баш във Велики Преслав. И от там започнала мисията им и в "македонската земя". Та затова и когато Свети Климент с царските български пари отворил школо на хълма Плаошник над Охрид,то неговият другар Свети Наум църква издигнал. И тя кацнала над Охридското езеро. И там от ляво на входа, където се изографисват ктиторите ( т.е. за да е ясно на Путин – спонсорите, тия гдето дават парите!) изографисан е Светият наш Цар Борис I с жезъл и скиптър. Защото царят български не само е приел християнската вяра, но е бил държавен глава на земята, която кагебейчето в Кремъл нарича "македонска" и духовен глава на същата БЪЛГАРСКА ХРИСТИЯНСКА ЗЕМЯ.

Любопитно е дали българският президент, който щеше да сваля санкциите срещу Путин и обкръжението му, сега ще има поне малко, много малко поне, достойнство да възрази на руско-македонската провокация срещу България. Да възрази на дребното ситно провокаторче и неговият македонски слуга.Това е същността на путинизма, на руската политика днес – провокация след провокация. Срещу Грузия, срещу Украйна, сега и срещу България. Вярно е, че провокацията е само на думи. Но денят не е избран случайно. Както и руските навлеци не случайно населиха българското Черноморие. Българино, отвори си очите, отпуши си ушите!

Тази вечер в Бояна президентът Румен Радев дава прием по повод Деня на българската просвета и култура. Поканени са дейци на българската култура, на образованието, на науката. Ако е наистина държавен глава той още тази вечер, пред тях, ще реагира на руската провокация. Но не вярвам. Затова и отказвам поканата за приема.

(От фейсбук)