Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Властите в Торино задържаха 330 000 евро в брой СНИМКА: Италианска полиция
Властите в Торино задържаха 330 000 евро в брой СНИМКА: Италианска полиция

Сицилиански бизнесмен и негов сътрудник бяха арестувани до Торино малко преди полета им за България, по време на който щели да пренесат 330 000 евро в брой. Местните медии в Торино съобщиха, че двамата били хванати благодарение на българския номер на колата BMW X5, с която пътували към летището.

Те били спрени за проверка от Пътната полиция на магистрала в северната част на Торино, по която пътували в посока за летище „Сандро Пертини”. Пачките банкноти били натъпкани в чанта, която седяла до други куфари в багажника на колата. Според медиите 41-годишният сицилианец К.Ф.  живеел в България, където развивал собствен бизнес.

Той имал няколко фирми в сферата на информатиката. На една от фирмите се водел и автомобилът с български номер. Другият арестуван, представил се като сътрудник на сицилианския бизнесмен, бил 54-годишният С.Г., безработен от община до Торино. Освен парите в брой властите иззели и двайсетина кредитни карти, които се водели на две фирми. Двамата задържани се разследват по обвинения за пране на пари.