Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йоан Матев не дойде в съда.
Йоан Матев не дойде в съда.

Регистрирали Йоан Матев за задигнат GSM година преди смъртта на Георги Игнатов

Йоан Матев, задържан за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, е бил разследван в полицията за кражба, се разбра в Софийския апелативен съд във вторник. По информация на “24 часа” 19-годишният студент по право е задигнал мобилен телефон в София през 2014 г. Това е станало година преди смъртта на Игнатов, който беше наръган смъртоносно на 2 юни 2015 г. Младежът бе задържан за убийството в края на февруари.

Матев не дойде в съда, а от негово име адвокатът му Станислав Гюров поиска той да бъде пуснат от ареста. Защитникът изтъкна, че по ножа, открит в шахта на метри от убийството, няма ДНК нито от студента, нито от ученика. Обясни и че Матев не е осъждан и няма риск да се укрие или да извърши друго престъпление.

Съдия Маргаритка Шербанова обаче остави 19-годишния младеж в ареста. Тя обясни, че има редица доказателства, свързващи Матев с убийството на Георги. Преди и след смъртта на Георги Йоан се обаждал от телефона си в същата клетка, в която е извършено убийството. Шербанова напомни и че редица съученици на Матев са го разпознали като самотния бегач, чиито снимки бяха разпространени от СДВР дни след убийството. Матев е променил навиците и външния си вид, добави съдийката.

Ножът е намерен, след като братът на Йоан - Марсел, е завел разследващите до него, обясни тя. “Въпреки че няма ДНК по оръжието, острието добре кореспондира с раната в тялото на Георги”, каза Шербанова. След заседанието адвокат Гюров посочи, че вероятно има множество ножове като намерения. Той не пожела обаче да коментира кражбата, с която свързаха клиента му.