Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От 23 до 28 май в НДК ще се проведе Пролетният панаир на книгата. Препоръчваме ви някои специални заглавия за деца.

„Къде си, слънце“ е третата книга от трилогията за краставото жабче – „Бъди ми приятел” и „Каква магия крие се в снега” от една от най-награждаваните детски писателки Юлия Спиридонова-Юлка. Жабчето отново е изправено пред предизвикателство. Пролетта е дошла, дърветата са покрити с листа, цветята цъфтят, животните се събуждат от зимен сън, а самодивите се връщат от далечното Самодивско царство. Без да искат, жабчето и таласъмът разбуждат халата – най-голямото чудовище на света. Халата е спала няколко века и е толкова гладна, че гълта слънцето. Над земята пада черен мрак, става студено и страшно, в гората пристигат зловредните създания. Жабчето се впуска във вълнуващо приключение, за да освободи слънцето.

Не пропускайте специалното издание на „Книгата на всички неща“ от Хюс Кайер. За нея в. „Гардиън“ пише: „В „Книгата на всички неща“ изобилието от фантазия и любов се противопоставя на невежеството, потисничеството и страха. Това е история за куража и приятелството. Книга, която ловко избягва покровителствения тон и лустроването на въпросите, които повдига. Силно се препоръчва за деца над девет години.“ Тя е носител на наградите „Златен калем“, „Златна сова“ и Astrid Lindgren Memorial Award.

„Серафина“ от Робърт Бийти ни среща с едно доста необичайно 12-годишно момиче, което се впуска в опасно разследване, изпълнено със спиращи дъха изпитания, непобедими врагове и древна магия. Писателят създава завладяващ детски роман с ярки и убедителни герои, в който мистерия, магия и исторически факти се смесват в едно вълнуващо и неустоимо цяло.

„Приказки за цялото семейство“ от Диана Петрова е книга за малките вълшебства в живота на всеки от нас. Изкусното перо на автора на „Мъдри приказки” пренася ежедневните въпроси в приказното царство и ги превръща в житейски уроци.

Не пропускайте и „Как змейчето прояло отново оризова каша“ от Феридун Орал. Всяка сутрин мама змеица слагала на своето змейче купичка топла оризова каша за закуска. Но един ден нейното пораснало вече дете решило, че кашата вече не е за него и трябва да намери нещо по-добро, нещо различно. Така започнало пътешествието на малкия змей през поля и гори в търсене на нещо ново, за да стигне накрая... Къде ли?

„Позитивно възпитание за деца в предучилищна възраст” от Джейн Нелсън, Черил Ъруин, Рослин Ан Дафи включва най-новите изследвания в областта на детското развитие и обучение. Книгата предлага практични съвети как да се справите с тревожността, да установите причините за проблемите и да помогнете на децата си да се чувстват уверени дори и в трудни моменти.